Klopp prijst Wijnaldum de hemel in: 'Ik zou erg gelukkig zijn als hij blijft'

Reacties

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van Georginio Wijnaldum. De dertigjarige Nederlander is bij Liverpool de enige basisspeler met een aflopend contract, maar Jürgen Klopp hoopt vurig dat hij blijft.

Klopp prijst Wijnaldum de hemel in: 'Ik zou erg gelukkig zijn als hij blijft'
© Pro Shots

In Engeland wordt al maanden gespeculeerd over een transfervrij vertrek van Wijnaldum, die al sinds 2016 voor Liverpool speelt. Sindsdien werd zijn contract nooit opgewaardeerd of verlengd. Zijn aflopende verbintenis maakt Wijnaldum een aantrekkelijke speler voor veel buitenlandse topclubs, de Britse pers noemt Barcelona, Real Madrid en Juventus als mogelijke bestemmingen.

Op zijn persconferentie ging Klopp in op de situatie van zijn middenvelder. 'Ik kan daar eigenlijk niet al te veel over zeggen. Ik zou erg gelukkig zijn als hij blijft, dat is eigenlijk het enige', begon de Duitse manager. 'Natuurlijk ben ik blij met Gini. Dat kun je wel zien als je naar mijn opstellingen kijkt.' Wijnaldum had dit seizoen in acht van de negen Premier League-duels een basisplaats. Alleen Andy Robertson speelde meer minuten.

Klopp heeft met name bewondering voor de constantheid van Wijnaldum. 'Of hij nu in zijn beste vorm is? Dan is jouw geheugen niet erg goed. Hij heeft altijd goed gespeeld voor ons, daarom heeft hij zoveel wedstrijden gespeeld. Ik kan me niet zo veel slechte wedstrijden voor de geest halen, om eerlijk te zijn. En Gini heeft voor ons op vele verschillende posities gespeeld', benadrukt de coach.

'Op dit moment gaat het goed, godzijdank! Ik hoop dat hij dit lang volhoudt. Het is allemaal goed nu. Zo lang er niets definitief besloten wordt, is alles nog mogelijk en sta ik er positief in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.