Klopp maakt indruk, maar scoort nog niet in Premier League

Reacties

Hoewel het geloof in een gouden toekomst op Anfield lijkt te zijn toegenomen sinds de entree van manager Jürgen Klopp, zijn de resultaten van Liverpool in de Premier League voorlopig nog niet beter geworden door de trainerswissel. Manchester United bezorgde The Reds zondag een volgende domper (0-1).

Klopp maakt indruk, maar scoort nog niet in Premier League

Liverpool zette Brendan Rodgers begin oktober op straat om de weg omhoog weer in te slaan. 'Het was een moeilijke beslissing, maar wij geloven erin dat dit besluit ons zal helpen om uiteindelijk weer tot de beste resultaten te komen', lieten de bestuurders van de Engelse grootmacht in een statement weten. Klopp werd aangesteld om de opmars te bewerkstelligen.

Klopp en zijn elftal maakten met name indruk in het Etihad Stadium, waar Manchester City met het hoofd moest buigen tegen Liverpool. The Citizens waren niet bestand tegen de beweeglijkheid en techniek van Adam Lallana, Roberto Firmino en Phillipe Coutinho. Het pressingvoetbal in combinatie met technische hoogstandjes leverde een 4-1 zege op.

Ook op bezoek bij Chelsea en op Anfield tegen Leicester City wist Liverpool te winnen (1-3 en 1-0). Tegen Tottenham Hotspur en Arsenal, die net als Manchester City en Leicester City deel uitmaken van de topvier, hielden The Reds stand. Relatief mindere goden als Newcastle United en Watford deelden in eigen huis echter gevoelige tikken uit aan Klopp en consorten (2-0 en 3-0). De wisselvalligheid heeft tot gevolg dat de Duitser het dit seizoen qua resultaten voorlopig minder doet dan zijn voorganger.

Punten Liverpool in de Premier League (seizoen 2015/16)
Manager Duels Punten Gemiddelde
Brendan Rodgers 8 12 1,50
Jürgen Klopp 14 19 1,36

Klopp vertelde bij zijn presentatie zich niet blind te willen staren op resultaten. 'Het gaat mij overigens niet puur om het resultaat, maar ik vind het ook belangrijk hóé je een wedstrijd speelt', aldus The Normal One. 'Ik geloof in een bepaalde filosofie en die is vrij emotioneel beladen. Mijn teams mogen het nooit af laten weten en moeten ieder duel weer de limiet opzoeken.'

In bekertoernooien heeft Liverpool zijn draai wel al gevonden onder Klopp. Southampton werd in de League Cup getrakteerd op een oorwassing (1-6 en ook van Stoke City (0-1) werd buitenshuis gewonnen. In Groep B van de Europa League poetsten de Engelsen een mindere start weg na het vertrek van Rodgers. Klopp zag zijn team in Europees verband twee keer winnen en twee keer gelijkspelen en zo de eerste plaats grijpen in de poule. Alleen in het toernooi om de FA Cup zorgde de remise tegen League Two-club Exeter City voor schaamte.

In de Premier League moet Liverpool het voorlopig met een negende plaats doen. Na de FA Cup-replay tegen Exeter, wacht zaterdag in de competitie met een uitwedstrijd tegen Norwich City een volgende test. Ook op bezoek bij de promovendus zal de speelwijze voor Klopp vermoedelijk minstens zo belangrijk zijn als het resultaat, al moet zijn visie zich uiteindelijk wel uit gaan betalen. 'Ik weet niet hoe ik hier over vier jaar zit. Waarschijnlijk hebben we dan wel een titel behaald', klonk het bij zijn eerste persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.