Klopp lacht om Mourinho: 'Mijn levensdoel is hem blij maken'

Reacties

Hoewel het nieuwe Premier League-seizoen pas over twee weken begint, is het uitdelen van plaagstootjes al begonnen. Zo heeft Liverpool-manager Jürgen Klopp met een knipoog gereageerd op een sneer van zijn Manchester United-collega José Mourinho.

Klopp lacht om Mourinho: 'Mijn levensdoel is hem blij maken'

Beide aartsrivalen treffen elkaar zaterdagavond laat (Nederlandse tijd) in Michigan, in het kader van de vriendschappelijke International Champions Cup. In aanloop naar die wedstrijd besprak Mourinho het uitgavenpatroon van Liverpool, dat in de laatste twaalf maanden flink de portemonnee heeft getrokken, maar onder Klopp nog geen enkele prijs heeft gewonnen.

Dat wordt nu wel écht tijd, vond Mourinho. 'Je kunt geld maar beter investeren, want de banken geven tegenwoordig niet veel rente. En wie weet: misschien gaat iemand dit seizoen ein-de-lijk eisen dat Liverpool iets wint. Want als jullie - de media - eerlijk zijn, dan moeten jullie dat toch eisen? Een ploeg die in januari zó veel heeft uitgegeven, deze zomer weer veel betaalt én vorig seizoen Champions League-finalist was, die moet toch eigenlijk gewoon kampioen worden?'

Klopp betaalde in januari grof geld voor Virgil van Dijk en Naby Keïta (die overigens pas deze zomer kwam), waarna hij de afgelopen periode Fabinho, Xherdan Shaqiri en doelman Alisson Becker voor flinke bedragen binnenhengelde. Geconfronteerd met de woorden van Mourinho, reageerde de Duitser met een grap. 'Een van mijn grootste levensdoelen is inderdaad om hem blij te maken, alleen lukt me dat niet heel erg vaak.'

Toch ging Klopp ook serieuzer in op de woorden van de Portugees. 'Ik heb totaal geen problemen met wat hij allemaal vindt, hij mag zeggen wat hij wil. Ik zou persoonlijk nooit over zijn ploeg praten, tenzij me daar iets over wordt gevraagd. Verder interesseert Manchester United me niet zo veel. Ik gok zomaar dat zij ook nog wel spelers gaan kopen. Wij zijn alleen bezig met onze fans en onze eigenaren, met niemand anders. Maar als hij zo positief praat over onze aankopen, is dat alleen maar mooi', sloot hij met een kwinkslag af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.