Klopp hoort Alonso-nieuws: 'Ik snap dat hij wil blijven'

Reacties

Xabi Alonso wordt niet de nieuwe manager van Liverpool, heeft ook Jürgen Klopp inmiddels vernomen. Hij verwacht dat de succestrainer van Bayer Leverkusen ook volgend seizoen veel indruk kan maken. 

Klopp hoort Alonso-nieuws: 'Ik snap dat hij wil blijven'
© Pro Shots

Leverkusen stevent af op de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis en daar krijgt Alonso terecht alle credits voor. Hij werd genoemd als mogelijke nieuwe trainer van Liverpool en Bayern München, maar heeft laten weten te zullen blijven bij Leverkusen. 'Xabi doet het geweldig in Duitsland. Er is een geweldig team dat ze misschien wel bij elkaar gaan houden. En dat is allesbehalve zekerheid, dus ik begrijp dat hij wil blijven', zei Klopp op een persconferentie.

'Het is echt indrukwekkend wat Leverkusen doet. Het is niet zo dat Alonso dit jarenlang op heeft kunnen bouwen. Hij heeft een bepaalde mentaliteit gecreëerd die we wekelijks op het veld zien. Het is heel speciaal', vervolgde Klopp.

'Mijn werk hier zit er nog niet op', zei Alonso vrijdag. 'Ik wil de club en spelers helpen verder te ontwikkelen. Het bestuur is geweldig, alles is fantastisch. Ik ben nog maar een jonge coach, maar ik denk dat dit het juiste besluit is voor mijn toekomst. Ik heb mijn tijd genomen en ben er zeker van.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.