Klopp grapt over Mourinho: 'Als je geen scheids bent...'

Reacties

Ondanks de belabberde vorm van de opponent is Liverpool-manager Jürgen Klopp op zijn hoede voor Chelsea. Het duel tussen de kwakkelende clubs betekent voor Klopp eveneens een weerzien met de 'best aardige' José Mourinho.

Klopp grapt over Mourinho: 'Als je geen scheids bent...'

Een wedstrijd tussen de nummer vijftien en nummer negen van de ranglijst spreekt op het eerste oog niet tot de verbeelding, maar in het geval van Chelsea-Liverpool is dat anders. De zwakke prestaties van beide clubs maken de belangen niet minder groot, beseft Klopp.

'Het is een grote wedstrijd, maar ik doe dit werk al vijftien jaar en heb aardig wat belangrijke duels achter de rug', relativeert de Duitser op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd op Stamford Bridge. In Londen gaat de ex-trainer van Borussia Dortmund op zoek naar zijn tweede zege in Liverpool-dienst na de 1-0 overwinning op AFC Bournemouth in de strijd om de League Cup.

Om te bouwen aan een zegereeks moeten The Reds afrekenen met de in crisis verkerende ploeg van Mourinho. 'Ik zit niet dicht genoeg bij hun selectie om de redenen voor de mindere vorm aan te kunnen wijzen', houdt Klopp zich op de vlakte. 'Natuurlijk weten de Chelsea-spelers nog hoe ze moeten voetballen.'

Eerder namen Mourinho en Klopp het in hun periodes bij Real Madrid en Borussia Dortmund al tegen elkaar op. 'Ik ken zijn methodes niet, maar ik probeer de speelwijze van Chelsea te begrijpen. Toen ik in Duitsland werkte had ik soms contact met Mourinho. Als je geen journalist of scheidsrechter bent, kan hij best aardig tegen je zijn', grapt de coach.

Christian Benteke maakt in de elfde speelronde weer deel uit van de wedstrijdselectie van Liverpool. De Belg moest het bekerduel van dinsdag uit voorzorg nog aan zich voorbij laten gaan. 'Christian heeft getraind en dat ging goed. Hij bereidt zich voor op de wedstrijd van zaterdag.' De met een zware knieblessure kampende Danny Ings en de eveneens geblesseerde Daniel Sturridge zijn nog niet beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.