Klopp grapt over drank, drugs en auto's: 'Die spelers kan ik niet helpen'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp denkt niet dat de nieuwe status van Champions League-kampioen grote gevolgen gaat hebben voor de nieuwe campagne. Zijn ploeg zal niet gaan zweven, zo constateert hij tevreden. Bovendien is de oefenmeester van mening dat Liverpool überhaupt niet de beste ploeg van Europa is.

Klopp grapt over drank, drugs en auto's: 'Die spelers kan ik niet helpen'
Napoli
Napoli
2 - 0
Liverpool
Liverpool

The Reds keren dinsdagavond terug op het Champions League-toneel, met een uitwedstrijd tegen Napoli. Op het hoogste podium van Europa speelde de ploeg van Klopp een paar maanden geleden nog een hoofdrol, door de CL-titel te pakken. Daardoor mag Liverpool zich minimaal tot de finale van 23 mei 2020 in Istanbul 'de beste van Europa' noemen.

Van die titel wil Klopp echter niets weten, zo sprak hij op de persconferentie. 'De beste van Europa? Nee, dat kan niet. Manchester City is namelijk het beste team van de wereld. En volgens mij zijn Europa en de wereld onderdeel van dezelfde planeet.' Wel erkent hij dat de nieuwe status verwachtingen met zich meebrengt. 'Maar dat voelt niet als last. Het is al behoorlijk lang geleden dat we die prijs hebben gewonnen. Of tegenstanders nu anders gaan spelen tegen ons? Geen idee, dit is voor het eerst dat ik Champions League-houder ben', knipoogde hij.

Die status doet hem ook niet zo veel. 'Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst aan die prijs heb gedacht, zonder dat iemand me ernaar vroeg. Dat was op vakantie, denk ik. Het is niet zo dat ik wakker word en meteen aan de Champions League-trofee denk. Er is voor mij niets veranderd. Ik had daarvoor óók al zelfvertrouwen, dus dat is hetzelfde gebleven. De spelers zijn jonge gasten die dingen willen bewijzen, maar dat geldt niet voor mij.'

Klopp constateert bovendien dat zijn spelers niet zijn gaan zweven na de eindzege van vorig seizoen. 'Het is zó belangrijk om gewoon door te blijven gaan, ondanks al die festiviteiten. Als je uit het goede hout gesneden bent, dan is dat makkelijk om te doen. En wij zíjn uit het goede hout gesneden.' Normaal blijven doen is iets wat de Duitser eist van zijn spelers. 'Spelers die uit hun bol gaan, gaan drinken, drugs beginnen te gebruiken, vijftien auto's gaan rijden en hun vrouw achterlaten omdat ze nu toevallig Champions League-winnaars zijn, die kan ik helaas niet helpen.'

'Lille is een heel vervelende tegenstander voor het huidige Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.