Kloeg voelt zich hartstikke waardeloos

Grensrechter Ronald Kloeg heeft op Omroep Brabant zijn excuses gemaakt voor de blunder die hij in de blessuretijd van de Amstel Cup-finale maakte, waardoor Ajax een verlenging uit het vuur sleepte en die ook won. De assistent-scheidsrechter constateerde niet dat aan de gelijkmaker van Wamberto buitenspel voorafging.

Kloeg realiseerde zich achteraf dat hij een grote fout had gemaakt. 'Ik heb op het moment van spelen niet gezien dat Wamberto zich in buitenspelpositie bevond en heb daarom ook niet mijn vlag omhoog gestoken. Pas na het zien van de beelden geloofde ik het', aldus Kloeg.

'Ik voel me dan ook hartstikke waardeloos, ik kan wel door de grond zakken. Het is een blunder, waarvan de consequenties heel verschrikkelijk, maar niet meer terug te draaien zijn. Ik heb er inderdaad minder van geslapen vannacht.'

Kloeg heeft zijn spijt betuigd aan FC Utrecht-trainer Frans Adelaar. 'Uiteindelijk heb ik Adelaar aan de lijn gekregen. Ik heb hem verteld hoe ik tot mijn beslissing ben gekomen en dat ik naar eer en geweten heb gehandeld. Wij zijn allebei sportmensen die weten wat winnen is en die weten wat een nederlaag is. Dit geval is voor mij een nederlaag. Adelaar toonde, hoe wrang het ook is voor Utrecht, begrip', legde de hoofdrolspeler uit.

Bekijk hier al onze video's