Klaassen zorgt met gelijkmaker voor vreugde bij Oranje

Het Nederlands elftal heeft zijn achterstand tegen Noorwegen weggepoetst. Davy Klaassen zorgde woensdagavond tien minuten voor rust voor de gelijkmaker in Oslo.

Noorwegen
Noorwegen
1 - 1

Oranje moest in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in de achtervolging na de openingstreffer van Erling Haaland. De 1-1 viel na een mooie aanval: Steven Berghuis stuurde Georginio Wijnaldum weg en hij vond Klaassen. De middenvelder tikte van dichtbij binnen.

Voor Klaassen, die deze woensdag zijn 25ste interland speelt, betekent het zijn zesde interlanddoelpunt. Het is de honderdste interlandgoal onder Louis van Gaal.