KKD-stress in Doetinchem en Breda: 'Droevig, een wanprestatie'

Begint de promotiestress de kop op te steken bij De Graafschap en NAC Breda? Beide ploegen azen op een Eredivisie-ticket, maar struikelden vrijdagavond. En dat leidde in Doetinchem en Breda tot harde woorden.

De Graafschap
0 - 3
FC Dordrecht

De Graafschap stond tweede, maar kreeg vrijdagavond in eigen huis een flink pak rammel van laagvlieger FC Dordrecht. 'Een droevig De Graafschap', zo typeerde trainer Mike Snoei zijn elftal na afloop tegenover ESPN. 'Een collectieve wanprestatie, dit. Eigenlijk al vanaf minuut één, er stond heel veel spanning op. Maar waar komt dat vandaan? We zijn het gewend om dit soort wedstrijden te spelen. Nee, we hebben echt gefaald vanavond.'

Snoei was ook zelfkritisch. 'De ervaren jongens hadden het moeilijk, iedereen had het zwaar. Dat is teleurstellend. Ik heb er nu drie gewisseld in de rust, maar dat hadden er nog wel een paar meer kunnen zijn. Met elkaar hebben we dit niet goed gedaan. Misschien was het plan van de technische staf ook wel niet geweldig. Wat ik mezelf verwijt? Achteraf genoeg. Misschien had ik de jongens nog wel meer moeten waarschuwen voor dit soort tegenstanders. We zitten echt in een héél slechte fase.'

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Bij een zege op De Toekomst had NAC de tweede plek gepakt, maar het werd 1-1. En daar baalde keeper Nick Olij stevig van. Tegenover BN/De Stem sprak hij harde woorden: 'Eigenlijk werden we in de eerste helft zoek getikt door jongetjes van zestien, zeventien jaar.' Zijn trainer Maurice Steijn voegde daar bij ESPN aan toe: 'Een heel slechte eerste helft, 0-0 bij rust was eigenlijk een wonder.'

Toch zag hij zijn ploeg na de pauze op 0-1 komen via een rake pingel van Mounir El Allouchi. 'Toen had ik wel het idee: deze wedstrijd gaat onze kant op vallen. Na de ongelukkige 1-1 probeer je nog iets te forceren, maar het zat er niet in vandaag, zo reëel moet je wel zijn. Als ik de hele wedstrijd nog even naloop, mogen we onze handen dichtknijpen met een punt. Meer zat er niet in.'