Kevin Strootman, opnieuw klaar om de wereld te veroveren

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de tweede speelronde van de Serie A. Over de indrukwekkende wederopstanding van Kevin Strootman (26) bij AS Roma.

Kevin Strootman, opnieuw klaar om de wereld te veroveren

Met kin in de lucht, borst vooruit en een vastberaden blik betrad Strootman het veld. De band om zijn linkerarm, leider van de Romeinse troepen. Het leek vanzelfsprekend, maar voor Strootman moet het een kippenvelmoment zijn geweest. Dat hij na twee door blessures verziekte jaren als kapitein van Roma aan de Serie A begon, is het mooiste compliment dat hij kon krijgen.

Strootman is in twee jaar getroffen door meer rampspoed dan tien voetballers in een hele carrière bij elkaar. In maart 2014 ging het voor het eerst mis voor de middenvelder, die in november van dat jaar terugkeerde. Twee maanden later sloeg het noodlot weer toe. Hij dacht fit te zijn voor de start van het seizoen 2015/16, maar werd getroffen door tegenslag. Hij maakte in februari 2016 zijn rentree, maar doordat hij in de maanden daarna amper in actie kwam bleef zijn toestand omgeven door vraagtekens.

Strootman heeft begin dit seizoen afgerekend met de twijfels, met ijzersterke optredens tegen FC Porto en Udinese. Eindelijk wordt er weer over hem gesproken zonder dat het in elke bijzin over de knie gaat. De international is weer voetballer in plaats van patiënt. De Wasmachine draait weer op volle toeren.

Voor de tweede keer is Strootman uitgegroeid tot onmisbare speler voor Roma. Na het vertrek van Miralem Pjanic naar Juventus is hij de onbetwiste grote man op het middenveld. Strootman is zuiver in de passing, ijzersterk in de duels en leest wedstrijden tot in de allerkleinste lettertjes.

Nu Francesco Totti is veroordeeld tot een mascotterol, Daniele De Rossi steeds vaker reserve is en de derde geboren Romein Alessandro Florenzi geen basiskracht meer lijkt na de komst van Bruno Peres, kan Strootman beter maar gaan wennen aan zijn aanvoerdersfunctie.

De nieuwe leider van het Romeinse leger komt uit Ridderkerk. Met de band om zijn arm is Strootman opnieuw klaar om de wereld te veroveren.

Programma
Lazio 27-08
18:00
Juventus
Napoli 27-08
20:45
AC Milan
Internazionale 28-08
18:00
Palermo
Cagliari 28-08
20:45
AS Roma
Crotone 28-08
20:45
Genoa
Fiorentina 28-08
20:45
Chievo
Sampdoria 28-08
20:45
Atalanta Bergamo
Sassuolo 28-08
20:45
Pescara
Torino 28-08
20:45
Bologna
Udinese 28-08
20:45
Empoli
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.