Kevin-Prince Boateng maakt na indrukwekkende voetbalreis de cirkel rond

Reacties

Kevin-Prince Boateng keert terug naar de Bundesliga. Hertha BSC maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de middenvelder, die voor een jaar heeft getekend.

Kevin-Prince Boateng maakt na indrukwekkende voetbalreis de cirkel rond
© Pro Shots

Voor de 34-jarige Boateng betekent de transfer naar Hertha een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon. De Ghanees international werd geboren in Berlijn en maakte in 2006 bij Hertha zijn debuut in het profvoetbal. Het was het begin van een bijzondere voetbalreis, die Boateng langs dertien verschillende clubs voerde. Hij kwam uit voor onder meer Tottenham Hotspur, AC Milan (twee keer), Schalke 04 en Barcelona.

In het afgelopen seizoen speelde Boateng voor AC Monza, in de Italiaanse Serie B. Voor die club speelde hij 24 wedstrijden en maakte hij vijf doelpunten. Promoveren naar de Serie A lukte niet en nu maakt Boateng de cirkel rond, met een terugkeer naar Hertha. Boateng gaat met rugnummer 27 spelen.

De routinier is blij met zijn transfer. 'Hertha is niet zomaar een club voor mij', zegt Boateng. 'Ik ben hier om iets terug te doen. Ik heb door de jaren heel veel gereisd en veel geleerd en dat heb ik allemaal te danken aan deze club. Dat ben ik nooit vergeten. Hertha is altijd in mijn hart blijven zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.