Kessié met eerste dubbelslag sinds Serie A-debuut grote man bij AC Milan

Franck Kessié staat niet bekend als een echte doelpuntenmaker, maar is zondag goud waard gebleken voor AC Milan. Tegen Cagliari boog de middenvelder met twee treffers een achterstand om: 1-2. Eerder op de zondag werkte Lazio aan het doelsaldo tegen Chievo.

Cagliari - AC Milan 1-2
Vorig seizoen wist Cagliari in eigen huis te winnen van AC Milan (2-1) en zondag hoopte de ploeg dit succes te kunnen herhalen. Cagliari kwam na acht minuten spelen ook op voorsprong, toen Nicolò Barella vanaf de linkerkant naar binnen kwam dribbelen en met een geplaatst schot Gianluigi Donnarumma verraste. Dit betekende overigens de eerste keer dit seizoen dat Milan al in het eerste kwartier van de wedstrijd op een achterstand kwam.

Milan moest in de achtervolging en kreeg tien minuten voor rust een strafschop, na een overtreding van Luca Ceppitelli op Nikola Kalinic. Specialist Kessié ging vol vertrouwen achter de bal staan en maakte geen fout. De middenvelder kreeg het hierna op zijn heupen, want kort na zijn goal bracht hij Kalinic in de gelegenheid om Milan op voorsprong te schieten. Kalinic schoot echter op doelman Alessio Cragno, waarna Kessié zelf maar de 1-2 voor zijn rekening nam. Op aangeven van Kalinic schoot hij kort voor rust zijn tweede van de avond binnen.

Voor Kessié betekende het pas de tweede keer in zijn nog jonge loopbaan dat hij in een wedstrijd twee keer wist te scoren. De vorige keer dat de middenvelder hierin slaagde, was bij zijn debuut in de Serie A, op 21 augustus 2016. Als speler van Atalanta was Kessié toen tweemaal trefzeker tegen Lazio (3-4 nederlaag) en nu herhaalde hij dit kunstje in het shirt van Milan.

In de tweede helft probeerden de gasten verder uit te lopen. Een schot van Giacomo Bonaventura werd stijlvol gepareerd door Cragno, die zag dat zijn collega aan de overkant (Donnarumma) een paar keer een behoorlijk onzekere indruk maakte. Cagliari voerde de druk wat op en kwam tien minuten voor tijd met een man meer te staan, toen Ricardo Rodriguez zijn tweede gele kaart pakte. Niet lang daarna kreeg echter ook Barella voor de tweede keer geel en met tien tegen tien trok Milan de moeizame zege over de streep.

I Rossoneri klimmen met de negende overwinning van dit seizoen drie plaatsen op de ranglijst en staan nu zevende. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Lazio.

Lazio - Chievo 5-1
Stefan de Vrij deed negentig minuten mee bij Lazio, dat in eigen huis veel te sterk was voor Chievo. Manuel Pucciarelli zorgde na de openingstreffer van Luis Alberto weliswaar nog voor de gelijkmaker, maar via goals van Sergej Milinkovic-Savic (2), Bastos en Nani boekte Lazio uiteindelijk een ruime overwinning. De hoofdstedelingen staan op het moment derde in de Serie A, met een punt meer dan Internazionale en vier punten meer dan AS Roma. Inter en Roma staan later deze zondag (20.45 uur) nog tegenover elkaar.