Keizer vindt zomerse aanwinsten nog niet rijp voor basis

Reacties

Marcel Keizer vindt versterkingen Luis Manuel Orejuela, Siem de Jong en Maximilian Wöber nog niet klaar om in de basiself van Ajax te starten. Dit vertelde de coach op de persconferentie vrijdagmiddag.

Keizer vindt zomerse aanwinsten nog niet rijp voor basis

'Ze hebben nog niet genoeg trainingen meegemaakt om al te gaan wisselen', stelt de coach van de Amsterdamse club. Op De Jong ging Keizer dieper in. 'Hij is fit en voetballend oké, maar hij vindt zelf ook dat hij nog stapjes moet maken voor de basis.' Wie nog niet geheel fit is, is Kluivert. De buitenspeler herstelt van een hamstringblessure. 'Hij heeft twee trainingen meegemaakt. Maar met hamstringblessures moet je altijd oppassen', was Keizer voorzichtig.

De oefenmeester van de Amsterdammers vertelde graag nog een nieuwe linksback te hebben gehad. 'Maar voor inkomende en uitgaande transfers moet je bij Overmars zijn.' Over Kasper Dolberg en zijn aanblijven in Amsterdam, zei Keizer: 'Ik luister in principe alleen naar wat ik intern te horen krijg. Een paar jaar Eredivisie is niet slecht voor je als je jong bent. Ik denk dat het sowieso goed is om als gevestigde naam ergens binnen te komen.'

Ajax heeft een ploeg vol onderlinge concurrentie en een speler die op de deur klopt, is Frenkie de Jong. 'Je ziet wel dat hij stappen aan het maken is. De tweede helft tegen VVV speelde hij als een soort nummer vier-inschuivend. Hij zit kort achter Donny.' Zaterdagavond nemen de Amsterdammers het op tegen PEC Zwolle.

Ajax-PEC en hoe Siem de Jong in Litmanens voetsporen kan treden
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.