Keizer-trein dendert door dankzij fenomeen Dost

Sporting Portugal heeft ook de zesde wedstrijd onder Marcel Keizer gewonnen. Bas Dost speelde een hoofdrol in de noodzakelijke comeback tegen Nacional Madeira.

Sporting Lissabon
5 - 2
Nacional Madeira

Dost had afgelopen donderdag voor het Europa League-avontuur vrijaf gekregen. Ook zonder de Nederlandse goalgetter denderde de Keizer-trein door. Vorskla Poltava werd het vijfde slachtoffer op rij sinds het aantreden van de Nederlandse trainer.

Voor het competitietreffen met Nacional Madeira kwam de extra rust voor Dost goed uit. De eilandbewoners hadden namelijk in de eerste 26 minuten brutaal een 0-2 voorsprong opgebouwd. João Camacho en Aleksandar Palocevic hadden Sporting voor een lastige opgave gesteld.

Het eerste antwoord kwam na 35 minuten van Dost. De spits ontfermde zich met succes over een strafschop, die was toegekend na een overtreding op de gewezen Oranje-international. Het was zijn negende treffer van het seizoen, waarin hij door blessureleed in de Primeira Liga slechts acht duels heeft gespeeld.

In de zeventigste minuut bewees Dost niet alleen waarde te hebben als afmaker. Hij toonde zich niet zelfzuchtig en liet Bruno Fernandes de gelijkmaker op het scorebord brengen. Een kwartier voor tijd maakte Jérémy Mathieu uit een vrije trap de comeback compleet van Sporting, voordat Dost uit een strafschop de zege in veilige haven bracht. Door het succes, dat in blessuretijd nog extra kleur kreeg dankzij Bruno Fernandes, heeft de ploeg van Keizer de achterstand op koploper FC Porto weer teruggebracht tot twee punten.