Keizer nog steeds ziek van Europees fiasco: 'Gaat nog een half jaar duren'

Reacties

Marcel Keizer baalt nog steeds flink van het feit dat Ajax geen Europees voetbal speelt dit seizoen. Afgelopen dagen kwamen tal van Europese clubs in actie voor de Champions League en de Europa League, maar de Amsterdamse club had alleen trainingen. Op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met ADO Den Haag sprak de coach erover.

Keizer nog steeds ziek van Europees fiasco: 'Gaat nog een half jaar duren'

De Amsterdammers werden in de voorrondes voor het miljardenbal uitgeschakeld door OGC Nice, in de kwalificatie voor het Europa League-toernooi was Rosenborg te sterk. Keizer: 'Ik heb al die wedstrijden ook langs zien komen en dan denk je: daar wil ik bij zijn. Je krijgt die teleurstelling nog een keer. Rosenborg verloor dik, Nice won dik. Dan kijk je ook naar hun tegenstanders, en ga je zoeken: waar hebben we het laten liggen?'

Ajax komt voor het eerst sinds 1966 een seizoen lang niet midweeks Europees in actie en dat wordt wennen, vindt Keizer. 'De teleurstelling zal zeker een half jaar duren. Of ik kan wennen aan zo'n volle trainingsweek? Nee. Ik wil het liefst snel van wedstrijd tot wedstrijd leven, maar nu hebben we een hele week. Voor een keer tussendoor is dat prima, maar nu hebben wij dat vaker. Ik had liever donderdag ergens gespeeld', besluit de Badhoevedorper.

Huntelaar neemt Ajax bij de hand tegen PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.