Keeper Tyton loopt basisplaats bij Roda JC mis

Roda JC-trainer Koopman had voor de KNVB-bekerontmoeting met Willem II vier wijzigingen in zijn basisteam willen doorvoeren. Een verdraaide knie maakt keeper Przemyslaw Tyton niet inzetbaar.

Keeper Tyton loopt basisplaats bij Roda JC mis

Tyton zou in bekerwedstrijden de plaats van eerste keus Bram Castro overnemen om zo ervaring op te doen in de hoofdmacht van Roda JC. Een tijdens de training opgelopen knieblessure staat dat in de weg. De 21-jarige doelman moet dinsdag voor het bekerduel met Willem II verstek laten gaan.

In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Willem II slachtofferde Koopman Pa Modou Kah, Andres Oper en Anouar Hadouir. 'Ik wil dat de spelers het me moeilijk maken, maar op deze manier wordt het simpel voor mij om te beslissen', gaf de interim-coach uitleg in De Limburger. 'Dat is niet de bedoeling.'

Edwin Linssen, Jeanvion Yulu-Matondo en Willem Janssen komen aan de aftrap in Kerkrade, waar de 2-1 nederlaag van afgelopen zaterdag moet worden weggespoeld. Na het duel in Tilburg volgden de nodige gesprekken met spelers. 'Dit is eigenlijk zonde van de energie, wij kunnen deze energie beter besteden aan de training', aldus Koopman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen