Kazachstan buigt pas in slotfase voor Portugal

Portugal heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Een debutant moest de ban breken tegen het stugge Kazachstan (1-2).

Kazachstan buigt pas in slotfase voor Portugal

Zoals verwacht had Portugal in Almati een overwicht. Maar zeker de eerste helft hield Kazachstan zonder veel moeite stand. Keeper David Loria, die afgelopen zomer zonder succes stage liep bij PSV en Sparta, werd nauwelijks op de proef gesteld

Na ruim een uur maakte Hugo Almeida plaats voor Ariza Makulula. Het inbrengen van de debutant bleek een gouden greep voor Portugal. De ingevlogen vervanger van Nuno Gomes brak acht minuten voor het einde de ban.

In de laatste minuut deed Kazachstan via Dmitri Biakov nog wel wat terug. Maar de ploeg van de Nederlandse coach Arno Pijpers had kort daarvoor de 0-2 van Cristiano Ronaldo (foto) moeten incasseren.

Door de overwinning bleef Portugal in het spoor van Polen. Maar belangrijker, het nam afstand van concurrent Finland.

Azerbeidzjan-Servië 1-6Servië houdt ook nog kans op een optreden in Zwitserland en Oostenrijk. Azerbeidzjan was geen enkel probleem voor de ploeg van Javier Clemente. De Spaanse bondscoach van Servië liet Danko Lazovic andermaal op de bank beginnen. De PSV'er, die halverwege de tweede helft inviel, nam met de zesde en laatste Servische treffer sportieve revanche.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen