Katwijk verspeelt titel Topklasse aan Excelsior Maassluis

Reacties

Excelsior Maassluis heeft op de slotdag verrassend de titel in de Topklasse Zaterdag weggekaapt voor de neus van Katwijk. In het kielzog van beide clubs, veroverde GVVV als laatste een ticket voor de Tweede Divisie.

Katwijk verspeelt titel Topklasse aan Excelsior Maassluis

Katwijk leek door een voorsprong van één punt op Excelsior Maassluis als kampioen in te stromen in de voetbalpiramide, die volgend seizoen zijn intrede doet. De koploper ging op de laatste dag echter met 0-1 onderuit tegen HHC Hardenberg, dat de wedstrijd met negen man eindigde. Tegelijkertijd won de achtervolger wel op bezoek bij Spakenburg: 0-1.

Excelsior Maasluis voert de lijst met zeven zaterdagclubs daarom aan die komend seizoen meedoen aan de Tweede Divisie. Dat zijn verder nog HHC Hardenberg, Katwijk, Kozakken Boys, Barendrecht, Spakenburg en GVVV. Die laatste club won vanmiddag met 2-1 van Rijnsburgse Boys, dat de boot als nummer acht daardoor mist.

Op Tweede Pinksterdag wordt ook bekend welke zeven clubs uit de Topklasse Zondag volgend seizoen in de Tweede Divisie uitkomen. Kampioen FC Lienden, TEC, VVSB, Koninklijke HFC, De Treffers en AFC zijn al zeker van een ticket. HSC'21 en UNA strijden om de laatste plek. Uit de beloftencompetitie stromen Jong AZ, Jong Vitesse, Jong Sparta en Jong FC Twente in.

Bekijk hier al onze video's