Kater voor Koster en makkie voor Rijkaard

Adrie Koster incasseerde met zijn Club Brugge in de laatste minuut een tik. Frank Rijkaard hoeft zich niet druk te maken over een Europees vervolg van Galatasaray.

Galatasaray-Levadia Tallinn 5-0De groepsfase van de Europa League kan Galatasaray nauwelijks meer ontgaan. De Turkse ploeg van Frank Rijkaard kende geen problemen met Levadia Tallinn, dat met een 5-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. De doelpunten kwamen op naam van Abdul Keita (2), Milan Baros, Harry Kewell. Levadia-middenvelder Vitali Leitan tekende met een eigen doelpunt voor het Turkse sluitstuk. Lech Poznan-Club Brugge 1-0Club Brugge gaf een goede uitgangspositie uit handen. In blessuretijd ging de equipe van trainer Adrie Koster, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Ryan Donk, ten onder bij Lech Poznan. Slawomir Peszko tekende in de laatste seconden van het duel voor de Poolse winnende treffer, dat daarmee meer kreeg dan het op grond van de wedstrijd verdiende.

Guingamp-Hamburger SV 1-5Hamburger SV had geen kind aan de Franse tweedeklasser Guingamp, dat op eigen veld naar een 5-1 nederlaag werd gespeeld. De Duitse formatie sloeg in de eerste helft al een groot gat, waarbij Paolo Guerrero een onderscheidende rol speelde. De Peruviaanse spits opende op aangeven van Eljero Elia de score na zeven minuten en bereidde vervolgens twee goals van Mladen Petric voor. HSV-trainer Bruno Labbadia liet Guerrero in de rust in de kleedkamer. Zijn vervanger Marcus Berg deed met de 4-0 ook van zich spreken.

Stabaek IF-ValenciaNet als Hamburger SV en Galatasaray hoeft Valencia zich geen zorgen te maken. De Spaanse ploeg met 3-0 duidelijk te sterk voor Stabaek IF, dat op eigen veld doelpunten moest incasseren van Pablo Hernández, David Villa, Joaquín. Hedwiges Maduro bleef negentig minuten op de bank.