Kasakowski: 'Van ontslag Rutten is helemaal geen sprake'

De clubleiding van Vitesse is verre van blij met de consternatie die Fred Rutten heeft gecreëerd. Toch was directeur Edwin Kasakowski stellig over het aanblijven van de trainer.

Kasakowski: 'Van ontslag Rutten is helemaal geen sprake'

Rutten liet zich donderdagavond na afloop van het verloren bekerduel met Ajax (0-4) gaan over het transferbeleid en wees onder meer naar de clubleiding en eigenaar Merab Jordania. Daarnaast reisde Rutten niet mee met de spelersbus terug van Emmen naar Arnhem, maar reed hij met technisch directeur Ted van Leeuwen mee.

Vervolgens meldde hij zich af voor de trainingssessie die vrijdag op de planning stond, wat de speculaties over een mogelijk ontslag alleen maar voedde.

Maar Vitesse stelt dat de situatie helder is. 'Van een ontslag is helemaal geen sprake, we willen gewoon met hem door', stelde Kasakowski in gesprek met Omroep Gelderland. 'Ik heb in december nog met hem gesproken over volgend seizoen.'

'Dat hij kritiek heeft op Merab Jordania in het openbaar, maakt mij wel kwaad. Ik ben namelijk altijd bereikbaar, dus kom naar mij toe in plaats van de media. Frustraties mogen en begrijp ik ook, maar houd die intern', aldus Kasakowski, die snel met Rutten wil spreken. 'Nu kan dat niet, want hij is ziek. Dat gebeurt op dit moment wel met meer mensen.'

Opvallend genoeg is ook Van Leeuwen vrijdag niet op de club verschenen, nadat ook hij zich ziek had afgemeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen