Karsdorp levert bijdrage aan belangrijke AS Roma-zege bij zeldzame basisplaats

Met enige moeite heeft AS Roma zaterdagmiddag Torino van zich afgeschud in de Serie A. Bij de thuisploeg had Rick Karsdorp een aandeel in een van de drie treffers.

AS Roma
AS Roma
3 - 2
Torino
Torino

Zowel Justin Kluivert als Karsdorp presteerde afgelopen week naar behoren tijdens het bekerduel met derdedivisionist Virtus Entella en beide Nederlanders hadden dan ook een basisplaats in het treffen met Torino. Voor Karsdorp was dat zijn eerste optreden vanaf de start van een Serie A-wedstrijd sinds 31 augustus 2018.

De ex-speler van Feyenoord had een aandeel in de belangrijke 2-0 van Aleksandar Kolarov elf minuten voor rust. De verdediger stuurde Stephan El Shaarawy weg, waarna de aanvaller werd gevloerd door Torino-keeper Salvatore Sirigu. Vervolgens faalde Kolarov niet vanaf de penaltystip.

Dankzij Nicolò Zaniolo was AS Roma na een kwartier aan de leiding gekomen. De pas negentienjarige aanvaller toonde zich zeer attent bij een rebound. Sowieso stichtte Zaniolo, die in de zomer overkwam van Internazionale als onderdeel van de transfer van Radja Nainggolan, zeer veel gevaar.

Nicolò Zaniolo, het grote talent van AS Roma.

Speelde Torino voor rust nog ondermaats, na de hervatting toonden de bezoekers een heel ander gezicht. In de vijftigste minuut maakte Tomás Rincón er met een geplaatst schot 2-1 van, een treffer die funest bleek voor het vertrouwen van AS Roma. Er ging nog maar weinig goed bij de thuisploeg, die halverwege de tweede helft de gelijkmaker incasseerde. Cristian Ansaldi, die even daarvoor al dreigend was geweest met een vrije trap, passeerde doelman Robin Olsen met een schot van afstand.

Wissel Kluivert
Vlak na de 2-2 moest Kluivert het veld ruimen voor Patrik Schick. De Tsjech kon al snel delen in de feestvreugde die ontstond na de 3-2 van El Shaarawy. De aanvaller profiteerde van uitstekend voorbereidend werk van Lorenzo Pellegrini. Torino kon zich niet nog eens oprichten en slikte zijn vijfde competitienederlaag van dit seizoen. Karsdorp werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Voor AS Roma betekent het de derde zege op rij in Serie A-verband, waardoor de halvefinalist van de afgelopen editie van de Champions League weer helemaal in de race is voor een notering in de topvier. Torino blijft een middenmoter.