Karsdorp keert terug bij winnend AS Roma

AS Roma heeft maandagavond met 0-1 van Sampdoria gewonnen. In een weinig verheffende partij in Luigi Ferraris werd het verschil al vroeg gemaakt. Doordat Lorenzo Pellegrini een strafschop benutte, nam het team van José Mourinho de volle buit mee naar huis. Rick Karsdorp mocht na een maand absentie met een meniscusblessure een kwartier invallen.

Sampdoria
Sampdoria
0 - 1
AS Roma
AS Roma

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Roma een penalty na hands van Alex Ferrari in zijn eigen strafschopgebied. Pellegrini, de specialist, ontfermde zich over dat klusje en trapte raak in de bovenhoek. Sampdoria, hekkensluiter in de Italiaanse competitie, kon er in de eerste helft bitter weinig tegenoverstellen.

Tien minuten na rust kreeg Andrea Belotti een vrije kans. Alleen voor de doelman van Sampdoria had hij beter kunnen afleggen op Pellegrini. Omdat hij zijn eigen kans waagde, zag Samp-doelman Emil Audero kans om de 0-2 te verhinderen. Na ruim een uur dreigde Sampdoria eens, maar Ignacio Pussetto kon de voorzet van de rechterkant net niet halen.

Halverwege de tweede helft mocht Nicolò Zaniolo invallen. De creatieveling kreeg al vrij snel na zijn invalbeurt een vrije schietkans, maar opnieuw stond Audero in de weg. Een eventueel doelpunt had bovendien een sterke geur van buitenspel gehad. Zaniolo troefde even later twee verdedigers af, waarna hij opnieuw een grote kans verspilde.

De onzorgvuldigheid van de invaller werd Roma, waar Karsdorp in de slotfase inviel na een maand geblesseerd te zijn geweest, niet fataal. De punten gingen mee naar de hoofdstad, waardoor Roma na deze tiende speelronde op de vierde plaats staat in de Serie A. Sampdoria staat nog altijd onderaan en wacht nog op zijn eerste zege. Ook de nieuwe trainer Dejan Stankovic kon daar nog niet voor zorgen.

Lecce
Lecce
1 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Lecce en Fiorentina zijn maandagavond op 1-1 blijven steken. In het Stadio Via del Mare kwam de thuisploeg vlak voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Assan Ceesay. Snel na de pauze kopte Christian Kouame La Viola naar een puntje. In de slotfase kreeg Lecce-speler Antonino Gallo nog zijn tweede gele kaart. Lecce staat nu zestiende, Fiorentina heeft twee punten meer en staar drie plaatsen hoger in de stand.