Karlsson schittert met acrobatische goal voor ontketend AZ

AZ maakt vrijdagavond korte metten met Excelsior. Jesper Karlsson zorgde met een spectaculair doelpunt voor één van de hoogtepunten in de eerste helft van het duel in Alkmaar. Bekijk de beelden hieronder.

AZ
AZ
5 - 0
Excelsior
Excelsior

Karlsson was in de twintigste minuut de aangever bij de 1-0 van Sven Mijnans en zeven minuten later sloeg de Zweed zelf toe. Ditmaal was het Mijnans die de bal voorgaf richting de tweede paal. Daar werkte Karlsson op acrobatische wijze binnen: met een halve omhaal passeerde hij doelman Stijn van Gassel.

Voor de 24-jarige Zweed was het pas zijn derde Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Karlsson miste uiteraard wel een deel van het seizoen door een spierblessure.

Overigens was de koek daarmee nog niet op voor AZ. Via treffers van Mijnans, Jens Odgaard en Vangelis Pavlidis liep de thuisploeg nog voor rust uit naar 5-0.