Karanka: 'Gedrag Ronaldo spreekt niet iedereen aan'

Aitor Karanka is na de uitlatingen van Athletic de Bilbao-verdediger Mikel San José in de bres gesprongen voor Cristiano Ronaldo. De assistent-trainer van Real Madrid roemt de Portugees om diens topsportmentaliteit.

Karanka: 'Gedrag Ronaldo spreekt niet iedereen aan'

'De mensen die Cristiano het beste kennen weten als geen ander hoe hij in het echt is', aldus Karanka tegenover diverse Spaanse media. 'Zijn manier van doen zal sommigen meer aanspreken dan anderen, maar één ding staat vast. Hij is gefocust op goede prestaties en het maken van doelpunten.'

De assistent van trainer José Mourinho reageerde daarmee op de uitlatingen van San José. De 23-jarige centrale verdediger van Athletic had zich afgelopen zondag tijdens het competitieduel met Real Madrid (3-0 verlies) geërgerd aan het gedrag van de veel scorende aanvaller, die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam.

'Als hij zich alleen op het voetballen richtte, dan zou hij niet alleen de beste speler zijn maar ook meer respect krijgen. Zo denk ik erover, en zo denkt het grootste gedeelte van de voetbalwereld erover', meldde San José.

Waar de Wereldvoetballer van het jaar 2008 geregeld kritiek krijgt op zijn gedrag, spreken zijn statistieken voor zichzelf. Ronaldo maakte voor het derde opeenvolgende seizoen meer dan vijftig treffers per seizoen. In de voetbaljaargang 2010/11 was de aanvaller verantwoordelijk voor 53 doelpunten, terwijl het daaropvolgende seizoen zestig treffers van de voet van Ronaldo kwamen. Deze jaargang staat de teller op vijftig doelpunten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen