Kanu helpt matig Portsmouth naar finale FA Cup

Portsmouth kwalificeerde zich als eerste voor de finale van het toernooi om de FA Cup. In de halve finale tegen West Bromwich Albion zorgde Nwankwo Kanu voor de beslissing.

Kanu helpt matig Portsmouth naar finale FA Cup

Portsmouth won met 1-0 omdat de Nigeriaan in de 69ste minuut van dichtbij de bal binnen tikte, nadat doelman Dean Kiely en verdediger Zoltan Gera er niet in waren geslaagd de bal uit het doelgebied te ruimen na een doelpoging van Milan Baros. Dat die Tsjechische spits bij zijn poging hands had gemaakt was de arbiter ontgaan.

Het duel op Wembley bood weinig spektakel. Portsmouth mocht dan wel de favoriet zijn tegen tweedeklasser WBA, maar dat wilde niet zeggen dat Pompey de aanval zocht. Sterker, het was Westbrom dat bij vlagen de betere ploeg leek. En spits Kevin Phillips bezorgde de defensie veel werk.

Maar Portsmouth pakte wél de zege en het finale-ticket, ook al waren Robert Koren en Ishmael Miller in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker. Koren raakte de lat. In de finale wacht Portsmouth de winnaar van de halve finale tussen Barnsley en Cardiff City, die zondag op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's