Kansenfestijn deert Isco niet: 'Finale het belangrijkste'

Dat Real Madrid zich in de halve finale van de Champions League bijna liet verrassen door een furieuze opening van Atlético Madrid, doet doelpuntenmaker Isco niet zoveel. Woensdag kwam Atléti binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong, maar Isco maakte vlak voor rust een belangrijke goal.

In Estadio Santiago Bernabéu won Real Madrid vorige week door een hattrick van Cristiano Ronaldo met 3-0 van Atlético Madrid, waardoor de finale van het miljardenbal al binnen leek. Woensdag stond er echter na zestien minuten al een 2-0 stand op het scorebord. Na de wedstrijd stelt Isco dat hij en zijn teamgenoten zich wel instelden op een gretig Atlético Madrid.

'Het was te verwachten dat ze gemotiveerd voor de dag zouden komen, maar dan scoren ze toch twee snelle goals. We begonnen erg slecht, maar wisten ons te herstellen. Vanaf dat moment speelden we beter en scoorden we ook. Die 2-1 maakte het erg moeilijk voor ze', beseft de Spaanse middenvelder, die na een sublieme actie van Karim Benzema een rebound binnen werkte.

In de tweede helft werd Real Madrid regelmatig teruggedrongen en kreeg Atlético Madrid een aantal prima kansen op een derde treffer. Aan vertrouwen tanken deden Isco en zijn teamgenoten dus niet, maar dat deert de middenvelder niet. 'Het belangrijkste is dat we in de finale staan', concludeert Isco. Juventus is in het slotstuk van de Champions League de tegenstander van Real Madrid.

Uitblinker op doel
Dat Real Madrid de eindstrijd meemaakt, heeft het ook voor een groot deel te danken aan Keylor Navas. De doelman uit Costa Rica beleefde tegen Atlético Madrid een drukke avond en voorkwam met enkele reddingen dat de stadsgenoot dichter bij een stunt kwam. 'We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, maar gelukkig bleven we kalm', analyseert Navas.

De goalie werd na twaalf minuten verschalkt door een harde kopbal van Saúl Ñíguez, enkele minuten later was een penalty van Antoine Griezmann te machtig voor de Costa Ricaan. Bij die tegendoelpunten bleef het. 'We zijn erg blij om weer in de finale te staan, we treffen een sterke tegenstander', kijkt Navas uit naar 3 juni.

De finale van de Champions League is mogelijk de laatste topwedstrijd die de goalie keept voor Real Madrid. De Koninklijke wordt de laatste jaren gelinkt aan Manchester United-doelman David De Gea, in de afgelopen weken namen de geruchten weer toe. Navas zelf denkt niet aan een vertrek. 'Ik wil nog vele jaren bij Real Madrid blijven.'