Kane schiet illustere Müller na 48 jaar uit de boeken: 'Er was nooit twijfel'

Reacties

Harry Kane kan niet stoppen met het maken van doelpunten. Vrijdagavond was de Engelse superster van Bayern München wéér trefzeker. Kane heeft daardoor een illustere Duitse voorganger na 48 jaar uit de boeken geschoten.

Kane schiet illustere Müller na 48 jaar uit de boeken: 'Er was nooit twijfel'
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Een kleine twintig minuten leeft 1. FC Köln in de illusie dat het gaat lukken om Kane vrijdag af te stoppen. Met zeventien doelpunten uit de eerste elf wedstrijden op de teller zijn alle ogen op de spits gericht. Toch flikt hij het kunstje dan alweer. De Engelsman staat op het goede plekje en prikt de bal van dichtbij tegen de touwen. Nummer achttien.

Nummer achttien in twaalf wedstrijden. Duizelingwekkende cijfers. Niemand in de Bundesliga deed het de doelpuntenmachine ooit voor. Zelfs de illustere Gerd Müller niet. Liefst 48 jaar hield zijn record, zeventien doelpunten in de eerste twaalf competitiewedstrijden, stand. Tot vrijdagavond. Op een relatief bescheiden Bayern-avond is het genoeg om laagvlieger Köln te vloeren. Ter illustratie: Köln maakte dit seizoen als team in totaal slechts de helft van het aantal doelpunten van Kane.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Keulen is trainer Thomas Tuchel er overigens niet zeker op. De oefenmeester wisselt niet. Vrij uniek, omdat voorganger Louis van Gaal dat bij Der Rekordmeister voor het laatst deed. Op 11 december 2010 was Van Gaal de laatste trainer die namens Bayern de hele wedstrijd niet wisselde.

Honderd dagen, honderd procent score
Waar Tuchel wel zeker van is, is van Kane. Dat vertelt de Duitser aan Kicker, dat de balans opmaakte na de eerste honderd dagen van Kane in Duitsland. 'Het was mij altijd al duidelijk wat hij kon doen. Er bestond geen enkele twijfel over, toen we hem haalden. Doelpunten maken, doelpunten voorbereiden, dat kan hij op ieder voetbalveld ter wereld. We hebben de aanvoerder van de Engelse nationale ploeg uit de Premier League weggehaald. Eigenlijk kunnen we onszelf wel een schouderklopje geven.'

'Er zijn inmiddels honderd dagen verstreken sinds de komst van Kane', schreef Kicker. Het Duitse sportmedium is onder de indruk. 'De analyse is momenteel vrij simpel: Tuchel heeft gelijk gehad. Honderd dagen, honderd procent score. Het kon niet beter dan dit.'

Zelf blijft Kane er nuchter onder. Na afloop van de zege bij Köln was hij vooral opgelucht, verklaarde hij aan DAZN. 'Het was een belangrijke wedstrijd voor ons. Het spel zag er misschien niet geweldig uit, maar we hebben gewonnen. Ik had graag nog een paar doelpunten gemaakt, maar daar draait het niet om. Na de interlandbreak is het vooral fijn dat we direct weer hebben gewonnen.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.