Kampioen Van Persie: 'Prijzen pakken is niet eenvoudig'

Het gevoel van het winnen van de titel heeft de verwachtingen overtroffen bij Robin van Persie. De aanvaller werd in zijn eerste jaar bij Manchester United direct kampioen, maar weet als geen ander dat het winnen van prijzen niet eenvoudig is.

Kampioen Van Persie: 'Prijzen pakken is niet eenvoudig'

'Ik moest heel lang wachten op mijn eerste titel', aldus Van Persie op de website van de Engelse kampioen. 'Het gevoel dat loskwam was mooier dan ik vooraf had verwacht. Het is gek, in de jeugd was ik gewend aan het winnen van prijzen, terwijl ik in mijn eerste jaar in het eerste van Feyenoord direct de UEFA Cup won.' (foto onder, Van Persie staat vierde van links na de 3-2 zege op Borussia Dortmund in 2002). 'Ik dacht destijds dat dit jaarlijkse kost was, maar ik realiseerde me later dat dit niet simpel is', herinnert de aanvalsleider van Oranje zich. Het kampioenschap met United is pas de tweede grote prijs die Van Persie, die afgelopen zomer overkwam van Arsenal, in de wacht sleepte.

In Londen wist de behendige aanvaller nooit de titel te winnen, waarop hij na acht seizoenen besloot de veelbesproken overstap te maken naar het keurkorps van manager Sir Alex Ferguson. 'Vanaf dag één wist ik dat we dit seizoen prijzen zouden pakken.'

'Ik ben goed opgevangen door de groep en de supporters', vervolgt de 29-jarige Van Persie. 'Spelen met ploeggenoten die je willen helpen en je direct succes gunnen waren de belangrijkste ingrediënten voor mijn productieve seizoen. Daarbij moet ik ook de fans, die mij vanaf het begin hebben gesteund, dankbaar zijn.' Manchester United werd onlangs tegen Aston Villa (3-0) voor de twintigste keer kampioen van Engeland. Alle drie de treffers kwamen op naam van Robin van Persie (foto onder), die in de resterende twee duels de topscorerstitel niet meer mis kan lopen.

De Rotterdammer staat op 25 treffers, terwijl achtervolger Luis Suarez 23 keer trefzeker was maar niet meer in actie komt vanwege een schorsing. Alleen Gareth Bale (twintig treffers) kan Van Persie eventueel achterhalen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen