Kampioen Real Madrid sluit af met zege op Real Mallorca

Real Madrid heeft het seizoen afgesloten met een eenvoudige thuiszege op Real Mallorca: 4-1. Bij de ploeg van trainer José Mourinho was Mesut Özil met twee doelpunten de uitblinker.

Voor De Koninklijke stond er niets meer op het spel, maar Cristiano Ronaldo wilde nog een poging wagen topscorer te worden in Spanje. De Portugees had voorafgaand aan het duel 45 keer gescoord in de Primera División, vijf minder dan Lionel Messi van Barcelona. In de negentiende minuut opende hij met een rake kopbal ook de score namens de thuisclub, maar daar bleef het bij.

Waar Ronaldo bleef steken op 46 competitietreffers, maakte Karim Benzema met een droge schuiver de 2-0 (zijn éénentwintigste) in de 23ste minuut. Na rust was Mesut Özil nog twee keer trefzeker namens Real, terwijl alleen Gonzalo Castro nog iets kon terugdoen namens de bezoekers.

Door de 32ste competitiezege van het seizoen komt Real Madrid op honderd punten uit 38 wedstrijden, een nationaal record. Het blijft daarmee Barcelona negen punten voor. Real Mallorca eindigt op 52 punten, waardoor het plaatsing voor de Europa League misloopt. Foto: VI Images