Kampioen nog niet op stoom: ook Valladolid laat Real Madrid zweten

Reacties

Real Madrid heeft woensdagavond zijn tweede competitiezege van het seizoen geboekt. De regerend kampioen won met enige moeite van laagvlieger Real Valladolid.

Kampioen nog niet op stoom: ook Valladolid laat Real Madrid zweten
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Trainer Zinedine Zidane koos tegen Valladolid opnieuw voor een 4-4-2-formatie met Luka Jovic naast Karim Benzema in de aanval. Het duel met Valladolid moest het podium worden voor de rentree van Eden Hazard, maar de Belg haakte toch weer af met een spierblessure. Ook Toni Kroos ontbrak, waardoor Isco weer eens aan de aftrap stond.

Ook met de verfijnde creatieveling terug in het elftal had Real moeite om kansen te creëren. De bezoekers mochten daarom lang hopen op een resultaat en kregen zelfs een flinke kans op de openingstreffer. Zomeraanwinst Shon Weissman kon zomaar doorlopen naar het strafschopgebied van de Madrilenen, maar Thibaut Courtois tikte zijn inzet net naast.

Aan de andere kant was Jovic dicht bij zijn eerste doelpunt van het seizoen met een kopbal die knap gekeerd werd door Roberto Jiménez, Casemiro schoot uit de rebound tegen de lat. In de 65ste minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Na een combinatie tussen Federico Valverde en Benzema en wat geluk belandde de bal bij invaller Vinícius Júnior, die van dichtbij afrondde: 1-0.

Luka Modric raakte vervolgens nog de paal, maar de goal van Vinícius bleek genoeg voor de drie punten. Zonder te imponeren pakt Real zo wel de gedeelde koppositie. Net als Getafe, Valencia en Villarreal hebben de Madrilenen zeven punten. De ploeg van Zidane speelde eerder gelijk tegen Real Sociedad (0-0) en boekte een zwaarbevochten zege op Real Betis (2-3).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.