Kameroen-rentree Onana blijft beperkt tot half uur

Reacties

André Onana heeft na negen maanden weer een wedstrijd gespeeld voor Kameroen. De derde interland was voor de 21-jarige Ajax-doelman wel al na ruim een half uur ten einde.

Kameroen-rentree Onana blijft beperkt tot half uur

Onana stond sinds zijn selectie voor de strijd om de Confederations Cup in juni 2017 op een zijspoor bij Kameroen. Een conflict met toenmalig bondscoach Hugo Broos lag ten grondslag aan de verwijdering. Met het ontslag van de Belg in december ging de deur voor Onana weer open, al het duurde nog enkele maanden voordat er weer een uitnodiging werd gestuurd richting Amsterdam. Bondscoach Alexandre Belinga, die het stokje heeft overgenomen van interim-coach Rigobert Song, haalde Onana terug bij zijn selectie voor het oefenduel met Koeweit.

De Ajax-doelman kwam zondag ook aan de aftrap in het Midden-Oosten. Na ruim een half uur – bij een stand van 0-2 – ging hij alweer naar de kant om plaats te maken voor zijn neef Fabrice Ondoa. Ogenschijnlijk was de wissel vooraf afgesproken, want ook Ondoa werd dertig minuten na zijn entree gewisseld. De ervaren Carlos Kameni maakte het duel af.

Kameroen won het vriendschappelijke duel met 1-3. Vincent Aboubakar en Christian Bassogog (2x) verzorgden de productie van De Ontembare Leeuwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.