Kalou verdiept in Berlijn Bayern-crisis

De wisseling van de wacht heeft voor Bayern München (nog) niet het gewenste effect gehad. Bij Hertha BSC werd een comfortabele voorsprong uit handen gegeven (2-2).

Bayerns technisch directeur Hasan Salihamidzic legde de verantwoordelijkheid duidelijk bij de spelers. 'Ik verwacht een reactie van de ploeg. Er zijn nu geen excuses meer', zei hij voor het duel in Berlijn, waar assistent Willy Sagnol debuteerde als tijdelijk vervanger van ontslagen Carlo Ancelotti.

De reactie van Salihamidzic was niet verrassend gezien de opmerking dat het ontslag van de Italiaan mede was ingegeven door de onvrede bij vijf belangrijke spelers. Opvallend genoeg keerden in vergelijking met het voor Ancelotti fatale Champions League-duel met Paris Saint-Germain (3-0 nederlaag) vier van de vermeende criticasters terug in de basis.

Volgens Bild waren het namelijk Mats Hummels, Jérôme Boateng, Thomas Müller, Arjen Robben en Franck Ribéry die hadden aangedrongen op een wisseling van de wacht. Juist de eerste brak op aangeven van de tweede in de tiende minuut met een kopbal de ban voor Bayern.

De goede start was allerminst de voorbode van een zorgeloze middag voor Bayern. In de eerste helft was Hertha via Vladimir Darida enkele keren gevaarlijk en werd een Berlijnse strafschop teruggedraaid op advies van de videoarbiter.

Hertha scoorde in de 51ste minuut dan eindelijk. Genki Haraguchi slalomde met ogenschijnlijk kinderlijk gemak door de Beierse defensie en bood Ondrej Duda een niet te missen kans. Het was echter niet meer dan de aansluitingstreffer aangezien Robert Lewandowski na een kopduel met Niklas Stark attent was geweest en alleen voor doelman Rune Jarstein koel was gebleven met de achtste Bundesliga-treffer van het seizoen als resultaat.

De marge van twee treffers bleek niet genoeg voor Bayern. Vijf minuten na de aansluitingstreffer kwam de gelijkmaker op het scorebord. Karim Rekik kreeg de gelegenheid van Bayern een vrije trap van Marvin Plattenhardt in het strafschopgebied aan te nemen. De aanname was niet vlekkeloos maar wel genoeg om als assist te dienen voor de gelijkmaker van Salomon Kalou.

Robben
Sagnol achtte het raadzaam om de onopvallend spelende aanvaller Robben na bijna een uur in te wisselen voor middenvelder Thiago Alcántara. Drie minuten later ging een volgende aanvaller naar de kant. Ribéry stond ongelukkig op de bal en moest met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure gewisseld worden. Het worstelende Bayern kon er zelfs geen offensief meer uitpersen om het puntenverlies te voorkomen.

Door het resultaat in Berlijn is Bayern wel weer naar de tweede plaats geklommen, maar bedraagt de achterstand op koploper Borussia Dortmund na zeven speelrondes inmiddels vijf punten. Hertha BSC staat tiende in de Bundesliga.