Kallon schiet eindelijk uit zijn slof, NAC geeft het weg

SC Cambuur mag zich in ieder geval voor een paar dagen koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. NAC Breda wist voor de verandering eens niet het verschil te maken in de slotfase en moet de concurrent daardoor voor laten gaan.

SC Cambuur
SC Cambuur
5 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Na speelronde negen werd Kallon verkozen tot Speler van de Week in de VI, waarin gesteld werd dat de aanvaller zijn mooie acties eindelijk aan rendement koppelde. Tegen TOP Oss ging Kallon nog veel verder, door liefst viermaal te scoren. Hij werd de eerste speler van SC Cambuur die dat presteerde sinds Harry van der Laan in 1997.

Kallon opende al in de tiende minuut de score en zag vlak voor rust teamgenoot en topscorer Robert Mühren de 2-0 maken. In de tweede helft completeerde Kallon zijn hattrick en pakte hij dus nog verder uit. Met goals in minuut 49, 73 en 79 maakte de aanvaller opeens een flinke stap op de topscorerslijst van de KKD. Voor zijn vier goals op deze vrijdagavond had Kallon nog maar negen keer gescoord in zijn profcarrière. Een minuut voor tijd kreeg Kallon niet geheel onverwachts een publiekswissel in Leeuwarden. Daarna zorgde TOP Oss-aanvaller Lars Hutten voor een kleine pleister op de wond met een late eretreffer.

FC Eindhoven
2 - 2
NAC Breda
NAC Breda

De winst leverde SC Cambuur niet alleen de drie punten op, maar voorlopig mag de formatie uit Leeuwarden zichzelf ook koploper in de KKD noemen. NAC Breda slaagde er namelijk niet in om op bezoek bij FC Eindhoven te winnen.

NAC maakte er de laatste weken een gewoonte van om in de laatste minuten toch nog tot winst te komen en dat leverde de club de eerste periodetitel op. In Eindhoven lukte NAC het bijna weer om tot winst te komen in de slotfase. Bij een 2-2 stand schoot Javi Noblejas in de laatste minuut van de extra tijd op de paal. Daarvoor was NAC al twee keer teruggekomen van een achterstand: Sydney van Hooijdonk scoorde vanaf elf meter na de openingstreffer van Joey Sleegers en Roger Riera maakte weer gelijk na de 2-1 van Samy Bourard.

Jong FC Utrecht
2 - 2
De Graafschap

Vorig seizoen voetbalde Jong FC Utrecht slechts 23 punten bij elkaar. Het eerste kwart van de competitie is net voorbij en de beloftenploeg staat nu al bijna op dat puntenaantal. Dit seizoen draait de formatie van trainer René Hake zowaar mee in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie en dus was het duel met titelkandidaat De Graafschap opeens een kraker.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam de talentenploeg uit Utrecht op voorsprong. Jonas Arweiler, die nog altijd wacht op zijn debuut in de hoofdmacht, timmert aan de weg om ook daadwerkelijk die eerste speelminuten bij het eerste elftal te krijgen. Na iets meer dan een half uur benutte hij een strafschop, wat alweer de achtste keer was dat de Duitser rechtstreeks betrokken was bij een goal van de beloftenploeg.

De Graafschap liet zich echter niet uit het veld slaan en sloeg tien minuten na rust zelf toe. Mohamed Hamdaoui kapte zichzelf vrij in de zestien en haalde met een venijnig schot doeltreffend uit. Het bleef lang 1-1, totdat Arweiler opnieuw toesloeg. Zijn vorige treffer kwam voort uit een simpele strafschop, zijn kiezelharde, rake schot twee minuten voor tijd was er één om in te lijsten: 2-1.

Het leek een schitterend einde van een boeiende wedstrijd, maar het slotakkoord was toch voor De Graafschap. Branco van den Boomen schoof laat in de wedstrijd alsnog de 2-2 binnen.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong FC Utrecht is niet de enige beloftenploeg die bovenin meedraait. Hetzelfde kan gezegd worden van Jong Ajax, met uitblinkers Lassina Traoré en Ryan Gravenberch opnieuw in de basisopstelling. Ook op de vrijdagavond was de spits uit Burkina Faso trefzeker, maar het was toch echt Jong AZ dat de winst pakte.

Jong Ajax werd al vroeg gewaarschuwd door Mohamed Taabouni, die de paal raakte. De volgende grote kansen waren wél raak. Thijs Oosting opende de score voor Jong AZ in de zeventiende minuut, Des Kunst was twintig minuten later ook trefzeker. Traoré deed vlak voor rust nog wat terug voor de Amsterdammers, maar door opnieuw een goal van Kunst werd het verschil tussen de beloftenclubs weer naar twee getild: 3-1.

Op het einde van de wedstrijd werd het toch nog even spannend op het trainingscomplex van AZ, zeven minuten voor tijd maakte Ajax immers voor de tweede keer deze avond een aansluitingstreffer. Op aangeven van Noa Lang schoot Nicolas Kühn raak, maar het bleef bij 3-2.