Kabasele maakt Belgische EK-selectie compleet

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots heeft bevestigd dat de 25-jarige Racing Genk-verdediger Christian Kabasele zijn collega Dedryck Boyata vervangt in de definitieve EK-selectie van België. De aanloop naar het EK in Frankrijk is voor De Rode Duivels gekenmerkt door blessureleed bij verdedigers.

Kabasele maakt Belgische EK-selectie compleet

Wilmots zou een complete vierkoppige verdediging samen kunnen stellen met geblesseerde internationals. Aanvoerder Vincent Kompany is qua status de grootste speler die in de lappenmand verkeert. Ook Björn Engels en Nicolas Lombaerts vielen af en tot overmaat van ramp liep Boyata deze week een blessure op tijdens een training met de nationale ploeg.

Yannick Ferreira Carrasco heeft inmiddels zijn entree gemaakt bij de selectie van België, dat woensdagavond nog vriendschappelijk speelt tegen Finland. De buitenspeler blonk in de Champions League-finale als invaller uit, maar verloor met Atlético Madrid wel na strafschoppen van Real Madrid.

België speelt op het EK in Groep E tegen Zweden, Italië en Ierland. Lombaerts blijft als reserve voorlopig bij de selectie, ondanks zijn hamstringblessure.

Keepers:
Verdediging:
Middenveld:
Aanval:
VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.