Juve-Spanjaard Llorente: 'Atletico-spelers net Italianen'

Reacties

Het duel tussen Juventus en Atlético Madrid wordt dinsdag voor Fernando Llorente en Álvaro Morata een bijzondere. Zij staan met Juve namelijk tegenover hun rivaal uit Madrid.

Juve-Spanjaard Llorente: 'Atletico-spelers net Italianen'

Morata (rechts op de foto) komt namelijk uit de jeugd van Real Madrid, de stadgenoot en aartsrivaal van Atlético. 'Ik ben tegen elke ploeg gemotiveerd', sprak Morata diplomatiek tegenover Onda Cero. 'Maar het zal voor mij uiteraard speciaal worden om tegen een Spaanse ploeg te spelen.' Atlético verdedigt de koppositie (twaalf punten), terwijl Juventus volgt met negen.

Olympiakos heeft zes punten. Als het op gelijke hoogte komt met De Oude Dame, gaat het op basis van onderling resultaat door. Een punt is voor Juve dus noodzakelijk. Dat weet ook Llorente, de Bask die jarenlang voor Athletic Bilbao speelde (links op de foto). 'De spelers van Atletico zijn net Italianen, ze kunnen de boel achterin goed dichthouden en dan counteren', looft hij.

Topprestatie
Voor de Spanjaarden is het wat minder spannend, zij zijn bij een punt zeker van groepswinst. Trainer Diego Simeone legde de druk dan ook bij Juventus. 'Het zal een sfeer worden als in een finale', weet de Argentijn. 'Zij staan onder druk en zijn het aan hun stand verplicht om door te gaan. Vorig jaar is ze dat niet gelukt, dus dat zal nu heel belangrijk voor ze zijn. Ze zullen tegen ons een topprestatie nodig hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.