'Juventus wil vervroegd van Pogba af bij dopingschorsing'

Reacties

Juventus onderzoekt volgens Italiaanse media de opties om vervroegd afscheid te nemen van Paul Pogba. De antidopingaanklager wil de dertigjarige middenvelder voor liefst vier jaar schorsen. Als de straf definitief wordt, hoopt Juventus het salaris van Pogba te besparen.

'Juventus wil vervroegd van Pogba af bij dopingschorsing'
© Pro Shots

Pogba testte na een wedstrijd tegen Udinese 20 augustus jongstleden positief op het gebruik van testosteron. De Fransman kwam die wedstrijd niet in actie, maar speelde daarna wel tegen Bologna en Empoli. Begin september kwam het nieuws over de positieve dopingtest naar buiten en werd hij tijdelijk geschorst door de Italiaanse bond. Juventus bevroor vervolgens zijn salaris.

De middenvelder krijgt nu slechts het wettelijke minimumsalaris van ruim 42 duizend euro per jaar. Normaal gesproken krijgt Pogba negen miljoen euro per seizoen, waarbij de bonussen nog niet zijn meegerekend. Juventus wil voorkomen dat dat bedrag nog tweeënhalf jaar betaald moet worden en hoopt er, als de schorsing definitief wordt, met Pogba uit te komen.

Voorlopig wacht Juventus het vonnis af. Op juridisch vlak kan de Italiaanse club voor dat moment ook nog niet handelen. Een vervroegd afscheid van Pogba is volgens La Gazzetta dello Sport inmiddels wel aannemelijk, tenzij er alsnog een schorsing van slechts enkele maanden volgt voor de Fransman. Die kans lijkt echter klein.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.