Juventus-voorzitter geeft toe: Guardiola zit in zijn gedachten

Reacties

Juventus heeft de ambitie om de grootste club van Europa te worden en is in die missie al verschillende keren in verband gebracht met Pep Guardiola. Voorzitter Andrea Agnelli van de Italianen bevestigt dat een mogelijke samenwerking met de coach in zijn hoofd zit.

Juventus-voorzitter geeft toe: Guardiola zit in zijn gedachten
© Pro Shots

Guardiola is bezig aan zijn vierde seizoen bij Manchester City, dat eerder deze maand te horen kreeg dat het in de aankomende twee jaar niet mee mag doen aan de Champions League. Het winnen van dit toernooi is juist de belangrijkste doelstelling van de Spaanse trainer in het Etihad Stadium. Desondanks gaf hij onlangs aan dat de straf van de UEFA voor hem geen reden is om te vertrekken bij City.

Al voor de uitsluiting van City waren er geruchten dat Juventus bezig was met de komst van Guardiola. Die geruchten zijn in de afgelopen periode alleen nog maar sterker geworden. Agnelli wil niet bevestigen of hij ooit contact heeft gehad met (het management van) Guardiola, maar geeft bij Radio24 wel toe dat hij de succestrainer in zijn vizier heeft. Agnelli vraagt zich echter af of Guardiola haalbaar is.

'Het zou een leugen zijn als ik hier zou beweren dat ik nooit aan Guardiola heb gedacht', zei Agnelli. 'Maar je moet goed kijken naar het moment waarin je zit, zoals iedere professional dat doet. Als iemand heeft aangegeven dat hij gelukkig is met waar hij zit, dan is het moeilijk om tot een transfer te komen.'

Agnelli haastte zich om hieraan toe te voegen dat hij op dit moment helemaal geen reden heeft om te proberen om Guardiola los te weken bij City. 'We zijn heel gelukkig met Maurizio Sarri', benadrukte Agnelli. 'We zitten in een project van drie jaar en zijn ideeën zullen ons steeds sterker maken. Het eerste deel van het seizoen is geweldig verlopen: we staan bovenaan in de Serie A en eindigden bovenaan in onze Champions League-groep. Aan het einde zal ik dit seizoen evalueren, maar we staan er op dit moment in ieder geval goed voor.'

Juventus komt woensdag in actie in de achtste finales van de Champions League, thuis tegen Olympique Lyon. Op diezelfde dag gaat Guardiola met City op bezoek bij Real Madrid.

Wo 26 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.