Juventus verspeelt koppositie bij Torino

Juventus verspeelde twee punten in de stadsderby tegen Torino. Juve verloor bovendien de koppositie in de Serie A door het 2-2 gelijkspel. Vlak voor tijd redde invaller Enzo Maresca alsnog een punt voor de Oude Dame.

Dat beide ploegen weinig met elkaar ophebben bleek op het veld van Delle Alpi, waar de spelers elkaar soms flink aanpakten. Geen van de twee ploegen leek uiteindelijk ook tevreden met de puntendeling.

Het duel kwam pas tot leven in de tweede helft. Juventus was al na elf minuten op voorsprong gekomen door Davide Trezeguet. De Fransman kopte bij de tweede paal zeer fraai binnen na een even knappe voorzet vanaf links van Edgar Davids. Het was de zestiende treffer van Trezeguet.

Na de 1-0 voorsprong verzandde het duel in een onaantrekkelijk Italiaans voetbalgevecht. Tot de 64ste minuut. Haast uit het niets zette Marco Ferrante thuisploeg Torino naast Juventus. Uit een zeer moelijke hoek slaagde hij erin om doelman Gianluigi Buffon te passeren. Daarmee bekroonde Ferrante zijn honderdste duel in de Serie A, met zijn 31ste doelpunt.

De gelijkmaker bracht het duel tot leven en zorgde ervoor dat Juventus de aanval moest zoeken om geen averij op te lopen in de jacht op de Scudetto. Het offensief werkte averechts, want door onoplettendheid van met name Lilian Thuram kon Benoit Cauet (tien minuten voor tijd) bij de tweede paal binnenschieten uit een voorzet van Cristiano Lucarelli.

Torino-doelman Luca Bucci stond vervolgens onder zware druk. Ciro Ferrara kopte op de lat en Bucci hield ternauwernood een inzet van Enzo Maresca uit zijn doel. Twee minuten voor tijd moest hij uiteindelijk toch toegeven op een verre, doch precies geplaatste kopbal van Maresca, die voor Davids was ingevallen.

In het slot redde Bucci alsnog een zwaarbevochten punt voor Torino door een schot van Trezeguet te keren.