Juventus verliest dure punten maar blijft ongeslagen

Juventus heeft woensdagavond verzuimd de koppositie van AC Milan over te nemen. In het inhaalduel bij Parma bleef de ploeg steken op een doelpuntloos gelijkspel. Atalanta Bergamo pakte wel de volle buit tegen Genoa.

Juventus verliest dure punten maar blijft ongeslagen

Parma – Juventus 0-0De ploegen mochten woensdagavond aan de bak omdat op 31 januari de sneeuw het veld van Parma destijds onbespeelbaar maakte. In het eerste bedrijf was Juventus de gevaarlijkste ploeg. Mirko Vucinic verprutste een kans en Giorgio Chiellini had pech toen zijn kopbal tegen de paal belandde.

Ook in de tweede helft vielen er geen treffers. Daardoor behield Juventus wel de ongeslagen status van dit seizoen. In 22 competitiewedstrijden en in het bekertoernooi verloor de ploeg nog niet.

Het laatste team dat Juve wél versloeg was uitgerekend Parma (1-0). Negen maanden geleden, op 15 mei 2011, velde Sebastian Giovinco (foto) het vonnis. Ook de doelpuntenmaker was saillant: hij genoot zijn opleiding immers in Turijn. Woensdagavond maakte Giovinco wel zijn opwachting, maar kon hij geen potten breken.

Door de remise bedraagt de achterstand van Juventus op AC Milan een puntje. Kanttekening is wel dat de Milanezen een wedstrijd meer speelden. Parma is middenmoter. Bij Juve ontbrak Eljero Elia overigens in de selectie.

Atalanta Bergamo – Genoa 1-0Ook dit duel vond twee weken geleden, op 1 februari, geen doorgang. In de herhaling waren beide ploegen in het eerste bedrijf kansrijk. Rodrigo Palacio miste aan de kant van Genoa, terwijl Atalanta-clubtopscorer Germán Denis eveneens faalde in de afronding.

Na de onderbreking ontpopte Guido Marilungo zich tot man van de wedstrijd door de enige treffer te produceren. Door de zege kruipt Atalanta omhoog richting de middenmoot, Genoa zakt juist steeds verder weg richting die middelste posities. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's