Juventus schiet frustraties van zich af tegen Schouten en co

Juventus heeft zondag tekenen van herstel getoond in de Serie A. De formatie van trainer Massimiliano Allegri won met ruime cijfers van Bologna, waar Jerdy Schouten 77 minuten meedeed.

Juventus
Juventus
3 - 0
Bologna
Bologna

Juventus had nog iets recht te zetten. Allegri lag voor de interlandperiode behoorlijk onder vuur na nederlagen tegen Paris Saint-Germain (2-1) en Benfica (1-2) in de Champions League en ook slechte resultaten in de Serie A tegen Salernitana (2-2) en Monza (1-0 nederlaag). Mede daardoor liep Juve zowel in eigen land als in Europa een grote achterstand op. Tegen Bologna was er eindelijk reden tot juichen.

Dat begon bij Filip Kostic, die halverwege de eerste helft de score opende voor Juventus. De voormalig speler van FC Groningen schoot met links raak in de verre hoek, buiten bereik van keeper Lukasz Skorupski. De assist was van Dusan Vlahovic, die na rust met zijn hoofd voor 2-0 zorgde. De mooiste goal van de avond kwam van de voet van Arek Milik, die met Vlahovic een spitsenduo vormde. De Pool volleerde hard raak na een voorzet van Juan Cuadrado. Zo boekte Juve een overwinning, pas de derde van dit seizoen.

Atalanta Bergamo
1 - 0
Fiorentina
Fiorentina

Atalanta Bergamo staat weer in punten gelijk met koploper Napoli, dankzij een thuisoverwinning op Fiorentina. Hans Hateboer, Marten de Roon én Teun Koopmeiners hadden een basisplaats bij Atalanta en zij konden juichen dankzij de individuele klasse van Luis Muriel. De aanvaller dribbelde na een inworp tussen twee verdedigers door en legde de bal op een presenteerblaadje voor Ademola Lookman, die van dichtbij simpelweg niet kon missen en dat ook niet deed. Volgende week gaat Atalanta op bezoek bij Udinese.

Lazio
Lazio
4 - 0
Spezia
Spezia

Bij Lazio-Spezia werd zondagmiddag de snelste strafschop ooit in de Serie A gegeven. Ethan Ampadu veroorzaakte deze al na 39 seconden, door Ciro Immobile onreglementair af te stoppen. Immobile hielp de recordpenalty vervolgens om zeep, maar dit bleek voor Lazio geen probleem: de tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League boekte een zeer eenvoudige overwinning. Sergej Milinkovic-Savic was met twee doelpunten de grote man.

Sassuolo
Sassuolo
5 - 0
Salernitana
Salernitana

Bij Sassuolo-Salernitana werd ook Serie A-geschiedenis geschreven: voor het eerst had een vrouwelijke scheidsrechter de leiding bij een wedstrijd op het hoogste niveau in Italië. Maria Sole Ferrieri Caputi had de schijnwerpers op zich gericht en zag hoe Sassuolo een zeer eenvoudige overwinning boekte. Abdou Harroui was verantwoordelijk voor de 4-0: voor de voormalig Sparta-middenvelder betekende dat zijn eerste goal in de Serie A. Bij Salernitana deed Tonny Vilhena een uur mee.