Juventus overleeft ook opmerkelijk avondje Napels

Reacties

Juventus heeft zondag de toch al riante voorsprong op achtervolger Napoli vergroot. Het kostte De Oude Dame meer moeite dan nodig.

Juventus overleeft ook opmerkelijk avondje Napels
Napoli
Napoli
1 - 2
Juventus
Juventus

Het was de laatste kans voor nummer twee Napoli om de al bijna besliste Italiaanse titelstrijd nieuw leven in te blazen. In een directe confrontatie kon de achterstand worden teruggebracht tot tien punten. De Napolitaanse hoop was geen lang leven beschoren. Na minder dan een half uur was er weinig meer van over.

Een verkeerde terugspeelbal van Kevin Malcuit was het begin van het einde. Cristiano Ronaldo onderschepte de bal en werd op weg naar de openingstreffer door doelman Alex Meret onreglementair gestuit. Een rode kaart viel de goalie ten deel. Clubtopscorer Arek Milik moest vervolgens het veld ruimen om ruimte te maken voor reservedoelman David Ospina.

Het leed was daarmee nog niet geleden voor Napoli. Miralem Pjanic opende uit de nog openstaande vrije trap de score. De thuisploeg leefde door onder meer het schot van Piotr Zielinski op het aluminium nog even in de veronderstelling te ontsnappen aan een nederlaag. Zes minuten voor rust werd de volgende klap geïncasseerd met de rake kopbal van Emre Can.

Met de comfortabele voorsprong en de numerieke meerderheid leek het voor Juventus nog slechts een kwestie van de wedstrijd uit te spelen zonder onderweg veel schade op te lopen. Dat laatste lukte De Oude Dame niet. Pjanic werd in de 47ste minuut wegens onnodig hands op zijn tweede gele kaart van de avond getrakteerd.

De domme actie van de middenvelder gaf Napoli nieuwe moed, die een half uur van tijd resulteerde in de aansluitingstreffer. Na een voorzet van de ingevallen Dries Mertens tikte José Callejón binnen. Het was olie op het Napolitaanse vuur. De Turijnse ploeg kon niets anders meer dan tegenhouden. Daarin slaagde Juventus, ook omdat Lorenzo Insigne in de 83ste minuut een omstreden penalty na het raadplegen van de VAR onbenut liet. Hij knalde de bal tegen de paal.

Met de 23ste zege van het seizoen als plezierig resultaat van een heet avondje Napels stevent Juventus verder af op de titel. Napoli blijft tweede met een voorsprong van acht punten op nummer drie AC Milan.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.