Juventus op zijn hoede: Karsdorp ook onder Mourinho een aanvallend wapen

Reacties

Rick Karsdorp heeft een overtuigende seizoenstart achter de rug bij AS Roma. De 26-jarige Nederlander krijgt ook onder José Mourinho het vertrouwen en stelt niet teleur bij de Giallorossi.

Juventus op zijn hoede: Karsdorp ook onder Mourinho een aanvallend wapen
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Sinds de terugkeer van zijn huurperiode bij Feyenoord is Karsdorp een vaste waarde in de Romeinse defensie. Afgelopen seizoen was de drievoudig Oranje-international één van de twee wingbacks in het 3-4-3-systeem van trainer Paulo Fonseca. In die rol kon hij zijn loopvermogen en aanvallende kwaliteiten optimaal gebruiken. Aan het einde van het seizoen was Karsdorp niet altijd meer zeker van zijn plaats.

Mourinho volgde landgenoot Fonseca deze zomer op en koos voor een formatie met vier verdedigers. Ook in dat systeem is Karsdorp dit seizoen een vaste waarde. In negen van de tien officiële wedstrijden van Roma dit seizoen had hij een basisplaats, alleen doelman Rui Patrício en centrumverdediger Gianluca Mancini maakten meer minuten in de Serie A tot nu toe voor de Romeinen.

Nu de kraker tussen Juventus en AS Roma voor de deur staat, licht de club uit Turijn de aanvallende waarde van Karsdorp uit. Hij heeft de meeste kansen gecreëerd van alle verdedigers in de Serie A, benadrukt Juve in de voorbeschouwing op de clash van komende zondag.

Alleen Henrikh Mkhitaryan en Lorenzo Pellegrini, de man van de spelhervattingen, creëerden dit seizoen vaker een kans bij Roma dan Karsdorp, die overigens ook de meeste succesvolle tackles verrichtte. Wat dat betreft wacht de ex-Feyenoorder zondag een pittige opdracht: vermoedelijk staat hij tegenover de grote man in vorm in Italië: Federico Chiesa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.