Juventus maakt met nipte zege einde aan ongeslagen status Lecce

Lecce is zijn ongeslagen status kwijt. De rood-gelen verkochten hun huid duur in Turijn, maar moesten zich toch gewonnen geven door een treffer van Arek Milik vroeg in de tweede helft.

Juventus
Juventus
1 - 0
Lecce
Lecce

Het was wel te zien waarom Lecce, getraind door Roberto D'Aversa, de eerste vijf wedstrijden in dit seizoen zonder nederlaag had doorstaan. De ploeg opereerde uiterst solide en beperkte Juventus in een weinig onderhoudende eerste helft tot twee gevaarlijke momentjes: Milik en Federico Chiesa waren elk een keer dreigend, meer niet. Boegeroep in het stadion begeleidde de Bianconeri bij het ingaan van de rust.

Een atypisch moment zorgde voor het verschil in deze wedstrijd: de bezoekers verdedigden bij uitzondering eens níét doortastend. Milik profiteerde en schoot zijn ploeg op 1-0, en bij die score zou het blijven. In blessuretijd kreeg Lecce-middenvelder Mohamed Kaba zijn tweede gele kaart voor een vermeende fopduik, een beslissing die door niemand begrepen werd.

Juventus springt zo over Lecce en AC Milan heen naar plek twee, twee punten achter Internazionale. De Nerazzurri, nog met het maximum van de punten, spelen woensdagavond thuis tegen Sassuolo.