Juventus houdt dankzij Morata aansluiting bij Italiaanse top

Juventus heeft zondag een moeizame, maar belangrijke zege geboekt op Spezia. Álvaro Morata nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

Juventus
Juventus
1 - 0
Spezia
Spezia

Door het ontbreken van zowel Giorgio Chiellini als Leonardo Bonucci vormde Matthijs de Ligt bij Juventus een centraal verdedigingsduo met Daniele Rugani. Man-in-vorm Dusan Vlahovic begon samen met Morata in de aanval. Bij Spezia, dat de laatste drie duels had verloren, begon Jeroen Zoet op de bank. De Nederlander verloor zijn basisplaats begin dit seizoen aan Ivan Provedel.

Na twintig minuten spelen was het Morata die op aangeven van Vlahovic voor de Turijnse openingstreffer zorgde. Na een snelle uitbraak belandde de bal via Rugani en Vlahovic voor de voeten van Morata, die de bal rustig in de rechterbenedenhoek schoof en Juventus  een - op dat moment - verdiende voorsprong bezorgde (1-0).

Na de pauze rook Spezia dat er wat te halen viel en bezorgde het Juve een aantal benauwde momenten. De bezoekers drongen aan, voetbalden veel makkelijker, maar De Ligt en consorten hoefden geen tegentreffer toe te staan. Kevin Agudelo was tien minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar schoot recht op het lijf van Wojciech Szczesny.

Dankzij de zege houdt Juventus druk op de topdrie van de Serie A. Later deze zondag nemen nummer twee Napoli en nummer drie AC Milan het in Napels tegen elkaar op. Juve kan rustig achterover leunen en toezien hoe minimaal een van de twee punten verspeelt in de strijd om de Scudetto.