Juventus en Palermo boeken overtuigende zeges

Net als Palermo handhaafde Juventus zich met een eclatante overwinning in de top van de Serie A. De problemen van Fiorentina houden aan.

Catania-Napoli 1-1Edinson Cavani hield zijn productie op peil. De Uruguyaanse aanvaller deed na het succes met zijn land ook voor Napoli van zich spreken. Na ruim een half uur opende hij de score voor de Partenopei. De veertiende treffer in even veel officiële duels leverde Napoli een punt op. Ondanks een overwicht kwam Catania niet verder dan de gelijkmaker van Alejandro Gomez.

Juventus-Lecce 4-0Voor Lecce was het bezoek aan Turijn na de eerste helft al een kansloze missie. De gasten kwamen er in Olimpico niet aan te pas. Juventus zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een comfortabele 3-0 voorsprong. Na goals van Alberto Aquilani, Felipe Melo en Fabio Quagliarelli was het in de tweede helft de beurt aan Alessandro Del Piero. De routinier had vier minuten nodig om zijn invalbeurt op te luisteren met een doelpunt. Daarmee evenaarde hij het clubrecord van Giampiero Boniperti met 178 goals in de Serie A. Sampdoria-Fiorentina 2-1Het leed voor Fiorentina is nog niet geleden. De ploeg uit Florence zakte door de nederlaag bij Sampdoria naar de laatste plaats in de Serie A. In minder dan een minuut glipte Fiorentina de punten door de vingers. Reto Ziegler en Antonio Cassano brachten in de slotfase de gasten in mineur. De openingstreffer van Marco Marchionni was daarom weinig waard. Palermo-Bologna 4-1Met een sterk optreden pakte Palermo de eerste zege van het seizoen op eigen veld. Bologna bleek niet opgewassen tegen het spel van de gastheren, dat in de eerste helft de basis legde voor de overwinning. Javier Pastore en Josip Olicic kregen na rust navolging Mauricio Pinilla en Armin Bacinovic.