Juventus beloont Nederlands toptalent Huijsen na debuut

Reacties

Het zijn mooie weken voor centrumverdediger Dean Huijsen. Twee weken na zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Juventus is de achttienjarige overgeheveld naar het eerste elftal.

Juventus beloont Nederlands toptalent Huijsen na debuut
© Pro Shots

Huijsen speelde in de jeugdopleiding van Málaga toen hij in 2021 werd opgepikt door Juventus en sindsdien ging het snel. Hij schoof snel door naar Juventus Onder-19 en sloot ook aan bij het beloftenelftal. Huijsen mocht vaker en vaker meetrainen met de hoofdmacht, 22 oktober kwam het tot een debuut. In de topper tegen AC Milan viel Huijsen twaalf minuten voor tijd in en trok hij samen met zijn teamgenoten de 0-1 zege over de streep.

Na dat succesvolle debuut heeft de clubleiding van Juventus dus besloten om Huijsen definitief toegevoegd aan de selectie. Ook de Turks international Kenan Yildiz, die al vijf duels speelde voor Juventus, heeft nu de status van selectiespeler.

Aan het begin van dit jaar, toen Huijsen nog zijn contract moest verlengen in Turijn, sprak VI met de centrumverdediger en jeugdinternational.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.