Juventus beloont Allegri voor weer een topseizoen

Reacties

Juventus heeft het contract van trainer Massimiliano Allegri opengebroken en verlengd. De oefenmeester ligt nu vast tot de zomer van 2020.

Juventus beloont Allegri voor weer een topseizoen

De Oude Dame beloont Allegri daarmee voor wederom een fantastisch seizoen, zijn derde in Turijn. In de eerste twee jaren na zijn komst in de zomer van 2014 pakte hij direct twee landstitels, twee Italiaanse bekers en een finaleplaats in de Champions League, al werd daarin verloren van Barcelona. Afgelopen seizoen voegde Allegri daar een derde opeenvolgende landskampioenschap en beker én weer een finaleplaats in het miljardenbal - Real Madrid was met 4-1 te sterk - aan toe. Zijn oude verbintenis liep tot 2018, daar komt nu dus twee jaar bij.

En dat terwijl zijn komst met de nodige scepsis werd begroet. Onder Antonio Conte was Juventus weer uitgegroeid tot de absolute grootmacht van weleer, maar nadat hij vertrok om bondscoach van Italië te worden, was Allegri nou niet bepaald de toptrainer van de fans van Juve op zaten te wachten. In zijn eerste drie jaar als trainer van AC Milan was hij weliswaar eerste, tweede en derde geworden én won hij één beker, maar in 2013/14 presteerde hij met het roerige Milan ver beneden peil.

Zijn aanstelling leidde dan ook tot felle protesten onder de fans van Juventus, maar inmiddels hebben zij hun trainer helemaal omarmd. Datzelfde geldt voor de clubleiding, die Allegri op deze manier nog langer binnenboord willen houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.