Juve voltooit Veronese hattrick na parel Pogba

Reacties

Juventus heeft in eigen huis redelijk eenvoudig afgerekend met Chievo Verona, waardoor het een flink gat slaat met achtervolger AS Roma. Internazionale ging onderuit bij Torino en ziet het gat met de kopgroep groeien.

Juve voltooit Veronese hattrick na parel Pogba

Juventus - Chievo Verona 2-0
Juventus heeft opnieuw een plezierige middag beleefd tegen een Veronese club. Na twee overwinningen op rij tegen Hellas Verona (4-0 en 6-1) moest nu Chievo Verona eraan geloven.

De nummer achttien van de Serie A bleef met het nodige kunst en vliegwerk vrij lang op de been in Turijn, maar een sublieme goal van Paul Pogba in de zestigste minuut brak de wedstrijd open. Hij speelde zichzelf vrij met een prachtige sleepbeweging en ramde de bal vervolgens vanaf twintig meter in het doel. Een kwartier later zorgde Stephan Lichtsteiner van dichtbij voor de beslissing.

Smet op het duel was de botsing tussen verdedigers Patrice Evra (Juventus) en Nicolas Frey (Chievo) kort voor rust, waarbij beide spelers met hun hoofden keihard tegen elkaar knalden. Laatstgenoemde hield een gapende hoofdwond over aan het incident en kreeg op het veld een nekbrace aangemeten, waarna hij per brancard van het veld gedragen werd. Door de zege slaat Juventus een gat van acht punten met AS Roma, dat vanavond om 20.45 uur het lastige uitduel met Fiorentina speelt.

Internazionale - Torino 0-1
Internazionale heeft na zes competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag in eigen huis een verrassende verliespartij geleden tegen Torino. Beide partijen hadden zich diep in extra tijd al neergelegd bij een remise, maar Emiliano Moretti kopte in extremis van dichtbij de 0-1 tegen de touwen. Door de nederlaag bedraagt het gat tussen Inter en nummer drie Lazio acht punten.

Parma - Cesena 1-2
Het recent door Albanezen overgenomen Parma kan zich al gaan voorbereiden op een seizoen in de Serie B na een 1-2 thuisnederlaag tegen directe concurrent Cesena. Na de verliespartij bedraagt het gat met de veilige plaatsen voor de UEFA Cup-winnaar van 1999 liefst tien punten. Ook de beloofde kapitaalinjectie van de nieuwe eigenaars kan de Ducali waarschijnlijk niet meer redden.

Overige uitslagen
Verona - Atalanta 1-0
Sampdoria - Palermo 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.