Juve verhuurt spelers: kleine Vieri naar Como

Juventus heeft twee jonge spelers uitgeleend. Enzo Maresca speelt komend seizoen voor Piacenza en Massimiliano Vieri verhuist tijdelijk naar Como. Aanvaller Vieri lijkt hard op weg het aantal clubs van zijn grote broer, Christian, te evenaren.

Voor Enzo Maresca is het de tweede keer dat hij door Juve wordt verhuurd. In het seizoen 2000/01 stalde de club uit Turijn hem bij Bologna. Afgelopen seizoen keerde de 22-jarige middenvelder terug bij Juventus. Hij speelde zestien competitieduels en scoorde één keer. Als invaller voor Edgar Davids maakte hij vlak voor tijd de gelijkmaker in de stadderby tegen Torino (2-2).

Juventus kocht de Italiaanse jeugdinternational twee zomers geleden van West Bromwich Albion. Na twee goede seizoenen in de Engelse First Division betaalde Juve de Engelse club bijna zes miljoen euro voor de middenvelder.

Massimiliano Vieri draagt komend seizoen het shirt van Como, dat enkele maanden geleden promoveerde naar de Serie A. De 23-jarige aanvaller staat al sinds de zomer van 1996 onder contract bij Juventus, maar wordt al voor het zesde jaar bij een andere club gestald.

De laatste twee seizoenen speelde Vieri op huurbasis bij Ancona, dat uitkomt in de Serie B. Voor die club maakte het broertje van Christian Vieri in totaal 21 doelpunten. Daarvoor speelde hij bij de Serie C-ploegen van Brescello, Fano en Prato.

In de seizoenen 2000/01 en 1996/97 maakte Vieri wél deel uit van de selectie van Juventus, maar aan spelen kwam hij niet toe. Zijn contract bij de club uit Turijn loopt tot de zomer van 2005.

Aanvaller Vieri lijkt hard op weg het aantal clubs van zijn grote broer te evenaren. International Christian Vieri (28) stond in in zijn loopbaan bij tien clubs onder contract. In het seizoen 1996/97 speelde Bobo voor Juve.

Bekijk hier al onze video's