Jupiler League-promovendus tegen Suriprofs in 'Wedstrijd van de Toekomst'

Reacties

Het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior is op zaterdag 12 mei het decor van de zogeheten Wedstrijd van de Toekomst. In dit treffen tussen de rechtstreekse promovendus (NEC en Fortuna Sittard zijn hiervoor in de race) en de Suriprofs zal een vijftal nog niet in officieel verband gehanteerde spelregels worden getest.

Jupiler League-promovendus tegen Suriprofs in 'Wedstrijd van de Toekomst'

Het gaat om effectieve speeltijd (twee keer dertig minuten waarbij de klok wordt stilgelegd als er niet gevoetbald wordt), de mogelijkheid van een self-pass (spelers mogen hierbij de bal bij een vrije trap en een hoekschop vaker dan eenmaal raken), de intrap in plaats van de ingooi, het doorlopend wisselen en het bij een gelijke stand nemen van shoot-outs - waarbij spelers vanaf 25 meter op de keeper afdribbelen en proberen te scoren - in plaats van penalty's.

'De Jupiler League staat voor ontwikkeling. Met de Wedstrijd van de Toekomst laten we zien dat dit verder gaat dan spelers en trainers', zegt Marc Boele, de algemeen directeur van de Coöperatie Eerste Divisie.

'Tijdens deze unieke wedstrijd testen we nieuwe spelregels en experimenteren we met nieuwe audio- en camera-technologieën. Allemaal om het voetbal te innoveren en het spel aantrekkelijker te maken. Dit moeten we doen om in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van het publiek. We willen dit dan ook jaarlijks herhalen.'

Zijn deze nieuwe spelregels de toekomst van het voetbal?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.